Az OECD-országokban stagnált a munkanélküliség szeptemberben

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban szeptemberben átlagosan 4,9 százalék volt a munkanélküliség, ami megegyezett az augusztusival.

A szervezet csütörtökön ismertetett jelentése rámutatott arra, hogy szeptemberben 33 millióra csökkent a munkanélküliek száma az OECD-országokban az augusztusi 33,1 millióról.

A nők körében a szeptemberi munkanélküliség az augusztusi szinten stabilizálódott, 5,1 százalék volt, míg a férfiak körében 4,6 százalékra csökkent az egy hónappal korábbi 4,7 százalékról. A fiatalok (15 és 24 év közöttiek) munkanélküliségi rátája 10,6 százalékról 10,8 százalékra emelkedett, az idősebb generáció (25 év felettiek) körében a ráta 4,1 százalék maradt.

Az eurózónában a munkanélküliség 6,6 százalékra csökkent szeptemberben az augusztusi 6,7 százalékról, míg az Európai Unióban 6 százalékon stagnált. Az Egyesült Államokban 3,7 százalékról 3,5 százalékra, Kanadában 5,4 százalékról 5,2 százalékra esett vissza a munkanélküliség, Japánban a ráta 2,5 százalékról 2,6 százalékra emelkedett.

Az OECD honlapján szereplő adatok szerint Magyarországon 3,7 százalék volt a munkanélküliség szeptemberben az augusztusi 3,6 százalék után.

MTI
Címlapfotó: Anna Shvets Pexels

- H I R D E T É S -