Érmeket nyertek a magyar fiatalok a szakmák világversenyén

A fiatal szakemberek világversenyén a magyar indulók két ezüst-, egy bronz- és 12 kiválósági éremmel tértek haza, összesítésben a magyar csapat a tizenkettedik helyen végzett – közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) pénteken az MTI-vel.

A WorldSkills Competition 2022 Special Edition versenyt 15 ország 26 városában bonyolították le 62 versenyszámban szeptember 7. és november 26. között. A világversenyen 57 országból 1015 versenyző vett részt, Magyarországot 23 versenyszámban 27 fiatal szakember képviselte, 10 különböző országban.

Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója a közleményben kiemelte, az eddigi világversenyeken elért legjobb összesített országhelyezés a huszadik hely volt, innen sikerült a magyar csapatnak a tizenkettedik helyre lépnie.

A magyar versenyzők részvételét a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi szakmai versenyeken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi és koordinálja szponzorokkal együttműködve.

Az idei WorldSkills világversenyt eredetileg 2022 októberében tartották volna Sanghajban, de a szervezők a kínai járványügyi helyzet miatt lemondták a rendezvényt – tájékoztatott az MKIK.

MTI
Címlapfotó: Alexa from Pixabay 

- H I R D E T É S -