A Hydro fejleszti székesfehérvári üzemének kapacitását

A Hydro Extrusion Hungary Kft. folytatja autóipari beruházásait Magyarországon, és 35,7 millió eurós (14,6 milliárd forintos) fejlesztéssel növeli székesfehérvári üzemének sajtolókapacitását – tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.

A cég közleménye szerint a fejlesztés biztosítja a vállalat jövőbeni növekedési potenciálját, és 40 új munkahelyet teremt. Emlékeztettek arra, hogy az egy éve bejelentett alumínium újrahasznosító üzem építése mellett ez már a hetedik alumíniumsajtoló gyártósoruk lesz a székesfehérvári telephelyen, és várhatóan 2025-ben kezdi meg működést. Az új prést egy már meglévő épületben helyezik el, az épülő újrahasznosítóból kikerülő alumínium tuskókat használja majd fel.

Ezzel a beruházással a Hydro székesfehérvári üzeme megerősíti speciális beszállítói szerepét a prémium márkák piacán, főként az elektromos autók szegmensében. A Székesfehérváron gyártott autóipari alkatrészek között megtalálhatók az energiaelnyelő rendszerek, például lökhárítók és gyűrődőzónák, valamint az autó karosszériájának számos szerkezeti eleme, továbbá akkumulátortartó keretek.

A norvég alumíniumipari vállalat székesfehérvári üzeme mintegy 1600 embert foglalkoztat, és a legnagyobb ilyen típusú extrudáló üzem Európában, vezető szerepet tölt be a Hydro Extrusions autóipari stratégiájában is.

A nyilvános cégadatok szerint a Hydro Extrusion Hungary Kft. a 2020-as gazdasági évben 112 milliárd forint árbevétel mellett egymilliárdos nyereséget ért el, míg tavaly 147 milliárd forintnyi árbevétel mellett 10,5 milliárd forint adózott eredménnyel zárt.

MTI
Címlapfotó: Russian Aluminium Association from Pixabay 

- H I R D E T É S -