Megújul a Pro-Form Kft. ecseri telephelye

A Pro-Form Ipari és Kereskedelmi Kft. megújítja ecseri telephelyét, a hőre lágyuló műanyag-feldolgozással foglalkozó cég a beruházáshoz 334,23 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Széchenyi Terv Plusz programban – közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a 607,68 millió forint összköltségű beruházás célja a technológiai fejlesztés és kapacitásbővítés, eszközbeszerzéssel, üzleti szaktanácsadási szolgáltatás igénybevételével, a készáru tárolási kapacitás növelésével, illetve az energiahatékonyság növelése ecseri telephelyük hőszigetelésével és faelgázosító kazánrendszer bevezetésével.

A 2023 közepén záruló beruházásban beszereznek új targoncákat és más, anyagmozgatáshoz szükséges gépeket. Robotizálással és a logisztikai folyamatok csökkentésével olcsóbb árat, nagyobb hatékonyságot és kapacitásnövekedést érhetnek el – közölték.

A Pro-Form Kft. 1991-ben alakult. Tevékenységét vákuumformázással kezdte, de a vevői igények és a fejlődési szándék eredményeképpen ma már négy műanyagfeldolgozó alaptechnológiát mondhat magáénak: préslégformázás, vákuumformázás, fólia és lemez extrudálás és fröccsöntés.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2020-as üzleti évben 229 dolgozót foglalkoztattak, 2021-ben 239-et. A cég éves nettó árbevétele 2020-ban 5,7 milliárd forint volt, 2021-ben pedig mintegy 7 milliárd forint. Az éves adózott eredménye 2020-ban 1,037 milliárd forint, 2021-ben 1,25 milliárd forint volt.

MTI
Címlapfotó: Adrian Malec from Pixabay 

- H I R D E T É S -