Lezárult az SMP Solutions okosiroda-projektje

Lezárult az SMP Solutions több mint 485 millió forintos okosiroda-projektje – közölte a társaság az MTI-vel.

A társaság 297 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFI Hivatal) a fejlesztésekre. A projekt keretében többek között tájékozódást segítő mobilnavigációt, vendégfogadó- és parkolástámogató alkalmazást, tárgyaló- és eszközmenedzsmentet, létesítménygazdálkodást támogató megoldást, jelentéskészítő funkciókat hoztak létre. Az intelligens irodaházi szolgáltatások javítják az épületek kihasználtságát, csökkentik a károsanyag-kibocsátásukat, de az otthoni munkavégzést is támogathatja – írták.

A közlemény szerint az SMP Solutions informatikai, bank- és biztonságtechnikai kihívások megoldásain dolgozik. Támogatásukról 2020 decemberében számolt be az NKFI Hivatal a piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatok eredményhirdetésében. A cég honlapján közzétett beszámoló szerint a projektet augusztus végén tervezték befejezni.

A budapesti cég a legutolsó beszámolója alapján 2020-ban több mint 35 milliárd forint, 2021-ben több mint 58 milliárd forint forgalmat ért el. A külföldi értékesítésük jelentős, mindkét évben 10 milliárd forint körül alakult, a nyereségük közben 3 milliárd forintról 4,35 milliárd forintra nőtt.

MTI
Címlapfotó: Gerd Altmann from Pixabay 

- H I R D E T É S -