Lassult a teljesítménycsökkenés az euróövezeti feldolgozóiparban

Lassult valamelyest az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménycsökkenése januárban a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) szerdán publikált végleges értéke alapján.

Az euróövezeti feldolgozóipari BMI végleges januári értéke az előzetessel megegyező 48,8 pont lett az előző havi 47,8 pont után.

A BMI 50 pont alatti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének csökkenését, 50 pont feletti értéke pedig növekedését jelzi. Januárban az euróövezeti feldolgozóipari BMI már a nyolcadik egymást követő hónapban tartózkodott az 50 pontos határ alatt.

Annak ellenére, hogy a gazdasági szereplők továbbra is a termelés és a beérkező megrendelések csökkenéséről számolnak be, az összkép már lényegesen kedvezőbbnek tűnik mint októberben. “Nem csak azért, mert a termelés csökkenésének üteme már a harmadik egymást követő hónapban mérséklődött, hanem mert az előttünk álló év kilátásait megítélő üzleti bizalmi index is látványosan javult ezalatt az idő alatt” – kommentálta a felmérés megállapításait Chris Williamson, az S&P Global Market Intelligence vezető közgazdásza.

https://www.pmi.spglobal.com/Public/Home/PressRelease/dae57ad463d84cf4b0fdbc300299ac5d

MTI
Címlapfotó: martaposemuckel from Pixabay 

- H I R D E T É S -