Technológiafejlesztési és kapacitásbővítési beruházás Ecseren

Véget ért a Pro-Form Kft. komplex technológiafejlesztési és kapacitásbővítési beruházása a Pest megyei Ecseren – közölte a műanyagfeldolgozó cég az MTI-vel.

A több mint 607 millió forint értékű, 2021 júliusában kezdődött projekthez a Széchenyi Terv Plusz 334 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá. Az összegből többek között új állványrendszert és fejlett gyártóeszközöket vásároltak, így növelhetik a termelési és karbantartási kapacitásukat, csökkenthetik az előállítási költségeket, biztonságosabban és kisebb környezetterheléssel működhetnek. Ezzel együtt az alapanyagraktáruk korszerű hőszigetelést kapott, munkavállalóik számára pedig képzési szolgáltatást biztosítottak – olvasható a közleményben.

A Pro-Form Kft. a honlapján olvasható bemutató szerint több mint 6500 négyzetméter gyártó- és 8500 négyzetméter raktárterülettel rendelkezik. A cég több műanyagfeldolgozó alaptechnológiát tudhat magáénak, termékfejlesztő és szerszámtervező csoportjuk új szolgáltatásokon dolgozik, emellett korszerű, jól felszerelt szerszámkészítő üzemet is létesítettek. Legfontosabb termékeik közé tartoznak a fröccsöntött dobozok, a mikrohullámozható, hegeszthető dobozok, az egyszerhasználatos dobozok és tégelyek, vagy a doboz- és desszertbetétek, amelyeknek európai szinten is az egyik legjelentősebb gyártója az ecseri központú cég.

Beszámolója alapján az 1991-ben alapított cég 2021-ben több mint 7 milliárd forint, 2022-ben majdnem 9 milliárd forint nettó árbevétellel zárt, felerészt külföldi értékesítésekből. Adózott eredményük 1,25 milliárd forintról 1,47 milliárd forintra nőtt az elmúlt 2 üzleti évben.

MTI
Címlapfotó: Suki Lee from pexels

- H I R D E T É S -