Az MBH Bank idén az ESG-minősítés megszerzésére törekszik

Az MBH Bank idei kiemelt feladatai között szerepel az ESG (Environmental – környezeti; Social – társadalmi; Governance – irányítási) minősítés megszerzése, a zöld hitelezési keretrendszer meghonosítása és a Net-Zero Banking projekt megvalósítása – tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t, miután nyilvánosságra hozta jogelődje, az MKB Bank tavalyi évre vonatkozó Fenntarthatósági jelentését.

Közölték: a zöld gazdasági célok elérését és a klímaváltozás elleni küzdelmet a megújuló energiatermelés hitelezésével és zöld kötvény vásárlással segítette a bank, és ezzel tőkekövetelmény-kedvezményben részesült.

A Fenntarthatósági jelentés szerint a bank portfóliójában a naperőmű finanszírozások állománya 2021-hez képest 15,8 milliárd forintos emelkedéssel 50,56 milliárd forintra nőtt, amely a vállalati hitelállomány 2 százaléka. A környezetvédelmi minősítéssel rendelkező irodaházak állománya 2022 végén meghaladta az 54,83 milliárd forintot.

Megjegyezték: a nemzetközi protokoll szerint a társaság működéséhez közvetetten és közvetlenül kapcsolódó üvegházhatású gáz kibocsátása 9295,1 tonna szén-dioxid-ekvivalens volt.

Az MBH további céljai között szerepel, hogy az ESG szempontokat integrálja az üzleti stratégiába és az egyes szakterületek feladatköreibe.

Az MBH Bank az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével jött létre április végén. Ezt megelőzően a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba. Az MBH Bank összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 487 milliárd forintot, ezzel az OTP Bank után Magyarország második legnagyobb pénzintézete.

Az év első hat hónapjában adózás utáni eredmény 50,2 százalékkal, 142,1 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest, a bevételek 51 százalékkal, 327,9 milliárd forintra emelkedtek.

MTI
Címlapfotó: martaposemuckel from Pixabay

- H I R D E T É S -