A kormány is beleszól a MÁV és a Posta járműbeszerzéseibe?

Budapest, 2010. november 12., péntek (MTI)

A fejlesztési miniszter a MÁV és a Posta személygépjármű-beszerzéseinek felfüggesztését kezdeményezte – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kezdeményezte a már megindított beszerzési eljárások azonnali, részleges felfüggesztését a MÁV Zrt. és Magyar Posta Zrt. vezetőitől 2010. november 11-én. A személygépjárművekre vonatkozó beszerzési igényeiket a vállalatoknak összhangba kell hozniuk a kormány takarékossági intézkedéseivel.

A tárcavezető visszajelzést vár a társaságok vezetésétől a haladéktalanul megindítandó felülvizsgálatok eredményéről, a közfeladatok folyamatos ellátása érdekében megtett átmeneti intézkedésekről – olvasható a közleményben.

Hozzáteszik: egyértelmű elvárás az állami tulajdonú vállalatokkal szemben, hogy minden esetben átlátható módon, első helyen a költséghatékonysági szempontokat szem előtt tartva járjanak el beszerzéseik előkészítésénél és lebonyolításánál. E törekvés hangsúlyosan megjelent már az első kormányzati akciótervben is.