Bali Gabriella az Év Beszerzési Menedzsere

Az MLBKT és tagozata, a Beszerzési Vezetők Klubja 2010-ben Bali Gabriellának, a Microsoft Magyarország Kft. beszerzési vezetőjének ítélte oda az év beszerzési vezetője címet.

A közgazdász diplomával rendelkező Bali Gabriella  9 éve dolgozik beszerzési területen. Felsőfokú tanulmányait 1998 és 2002 között a Budapesti Gazdasági Főiskola Külgazdasági szakán végezte. Először a General Electric Hungary gyakornokaként, majd a Reckitt Benckiser Magyarország Kft.-nél töltött kitérő után újra első cégénél, a General Electric Hungary-nál bővítette beszerzési ismereteit és bizonyította kiemelkedő képességeit. Ezt követően a Nokia Hungary Kft. indirekt beszerzési menedzsereként töltött közel két évet.

Chikán Attila, Bali Gabriella és Kemendy Nándor a díjátadás után

Magyarországon 2008. február elsejétől – közel 7 év beszerzésben és ellátási láncban megszerzett tapasztalattal a háta mögött – foglalhatta el a Microsoft Magyarország Kft. újonnan létrehozott beszerzési vezetői pozícióját. A klasszikus beszerzési feladatok mellett, a beszerzést, mint funkciót kellett kiépítenie, ezzel egyidejűleg pedig elfogadtatnia a helyi vezetéssel. Bevezették a beszerzési, szerződéskötési szabályzatokat, lefektették a sikeres beszerzés alapjait. Az elektronikus aukciók bevezetésével és használatával a Microsoft eddigi beszerzési gyakorlatához képest újítással sikerült további – helyi és regionális – elismeréseket kivívnia.

A magyar sikereket látva 2010-ben felkérték egyes külföldi tenderek támogatására is. Munkájára az amerikai és az európai központokban is felfigyeltek; mára már Bali Gabriella a Microsoft kelet-közép-európai beszerzési vezetője.

Bali Gabriella hatékonyság és eredményesség orientációja mellett a bíráló bizottság integrátori és vezetői képességeit is kiemelte. Bali Gabriella több mint 9 éves tevékenységével szakterületének művelésében, fejlesztésében kimagasló eredményeket ért el.

Bali Gabriella hitvallása

Felelős beszerzőként fontosnak tartom beszerzéseink átláthatóságának és a tiszta versenynek a megvalósulását, mellyel mi is tenni tudunk országunk jobb megítéléséért, és versenyképességünk növeléséért.

Azt vallom, hogy a beszerzés önmagában, elszigetelt szervezetként nem lehet igazán sikeres. A beszerzési szervezet ma már nem csak megtakarítás-orientált csapat, hanem sokkal inkább egy belső szolgáltató, egy tanácsadó, akinek már nem csak a pénzügyi mutatószámokhoz kell értenie, hanem a belső ügyfelek menedzseléséhez is. Rálátással kell lennünk az ő működésükre, ismernünk kell az ő céljaikat, hogy azok elérése érdekében tudjunk nekik segíteni. A hogyan persze már tőlünk függ. A mai világban nem elég a beszerzésnek pusztán papíron sikeresnek lennie. Csak a belső ügyfelek bizalma, elégedettsége lehet a hosszú távú együttműködés alapja, és ez vezethet minket beszerzőket is a sikerekhez.

A kitüntetést 2010. november 11-én adták át Bali Gabriellának a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság 18. kongresszusának gálavacsoráján. A díjat Chikán Attila professzor, az MLBKT társelnöke, az IFPSM egykori elnöke, Kiss Péter, az MLBKT elnöke és Kemendy Nándor, a Beszerzési Vezetők Klubjának vezetője adta át.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) harmadik éve pályázat útján adja ki az Év Beszerzési Menedzsere díjat, tagozatának, a Beszerzési Vezetők Klubjának előterjesztése alapján. 2008-ban Horváth Ferenc (MTV), 2009-ben dr. Pécs László (Bombardier Transportation MÁV Hungary Kft.) nyerte el a díjat.

A beszerzés.hu szerkesztősége a díjátadást megelőzően videóriportot készített Bali Gabriellával, amelyet hamarosan megtekinthetnek olvasóink.