Öt vállalat kapott az idén Üzleti Etikai Díjat

Budapest, 2010. november 18., csütörtök (MTI)

Az üzleti etikus gondolkodásmódot, magatartásmódot elismerő Üzleti Etikai Díjat díjat 2010-ben multinacionális vállalatként a Dreher Sörgyárak Zrt., nagyvállalatként a Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt., középvállalatként a Zalavíz Zrt., kisvállalatként a Ronix Kft. kapta meg, míg a zsűri külön díját a Debreceni Hőszolgáltató Zrt-nek ítélték oda – közölték a szervezők az MTI-vel.

Demcsák Mária, a Piac és Profit üzleti magazin főszerkesztője, az egyik díjalapító az MTI-nek elmondta: tizenegyedik alkalommal osztották ki az Üzleti Etikai Díjat csütörtökön Balatonalmádiban.

Az elismerést a két alapító – Demcsák Mária, valamint László Ervin professzor, a Budapest Klub elnöke – és a mögöttük álló szervezetek azzal a szándékkal hozták létre, hogy minden évben felhívják a magyar társadalom figyelmét azokra a magyarországi cégekre, vállalatokra, amelyek tevékenységükkel példát mutatnak a felelős gazdálkodásban erősítve a bizalmat a társadalom és az üzleti szféra között.

„Meggyőződésünk, hogy a díjazottak példamutató magatartásukkal hatást gyakorolhatnak az üzleti élet többi szereplőjére is, elősegítve a hazai üzleti élet fejlődését a társadalmi felelősség, a felelős gazdálkodás, a fenntartható fejlődés előmozdításának irányába” – idézi közlemény László Ervin professzort.

Az idén az ünnepélyes Díjátadónak az Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” konferencia adott helyet Balatonalmádiban, a Hotel Ramadában. A gazdasági szervezetek, kamarák által jelölt 43 hazai székhelyű vállalatból 26-an pályáztak. Közülük 11 kisvállalat, 5 multinacionális vállalat, 4 nagyvállalat és 6 középvállalat.

Hirdetés