Mostantól bárki versenyeztetheti az autókereskedőket

Az autópiacon ma még az ár a döntő: a vásárlók egyre nagyobb energiát fektetnek a legjobb ajánlat megtalálásába, miközben a kereskedők számára is egyre nehezebb fizetős ügyfélre találni. Ezt teszi egyszerűbbé egy újonnan indult elektronikus piactér, a Holvegyekautot.hu, ahol bárki online tendert írhat ki az új autó vásárlására. A potenciális ügyfelekért a kereskedők nyílt versenyben küzdhetnek meg.

Növekedésnek indult a Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsik száma több kutatócég adatai szerint, azonban ez még nem feltétlenül jó hír az autókereskedőknek, hiszen a válság miatt a vevők még a korábbinál is jobban figyelnek az árakra. Az emberek minél szélesebb körben igyekeznek megtalálni a lehető legkedvezőbb ajánlatot – ezt bizonyítja a Nielsen felmérése, amely szerint a magyar internetezők 41 százaléka tájékozódik autóvásárlás előtt a világhálón.

Ez a piaci helyzet hívta életre a www.holvegyekautot.hu oldalt, ahol mindenki számára adott a lehetőség, hogy tendert írjon ki új autó beszerzésére. A magánszemélyek vagy akár cégek ajánlatkérése automatikusan eljut az adott márkában regisztrált autókereskedőkhöz. Ezek után a kereskedők egy tiszta és nyílt verseny keretében saját értékesítési lehetőségeiket mérlegelve versenyezhetnek a vásárlóért.

Védett rendszer, ahol mindenki nyer

“A rendszer használata mindkét félnek előnyös, hiszen a vásárló a legjobb piaci ajánlatok közül választhat – akár országos szinten ajánlatokat kérve – anélkül, hogy egyesével kellene tárgyalnia minden kereskedővel. A forgalmazók ugyanakkor konkrét ajánlatkéréseket kapnak anélkül, hogy újabb és újabb értékesítőket alkalmaznának az eladási lehetőségeik megsokszorozásához, ami a mai piaci helyzetben felbecsülhetetlen érték” – mondta Sáry András, a Holvegyekautot.hu oldalt üzemeltető SaveMax.me Kft. ügyvezetője. A szakember korábban a Sixt Magyarország kiemelt ügyfélkapcsolati menedzsere volt, így első kézből ismeri a hazai autópiacot.

Az oldalon nem csak márka alapján lehet ajánlatot kérni, hanem a legfontosabb paraméterek (például ár, felszereltség, karosszéria, hengerűrtartalom, üzemmód, stb.) figyelembevételével is, így a kevésbé konkrét elképzelésekkel rendelkezők több lehetőséget és márkát hasonlíthatnak össze.

“Az oldalon egyelőre 35 nagy autókereskedés regisztrált, így az érdeklődők jelenleg például a Petrányitól, a Wallistól, az Ivanicstól, a Császártól, a Baumgartnertől vagy a Fábiántól kaphatnak ajánlatokat. A regisztrált kereskedések száma folyamatosan nő, így a vásárlók ajánlatkérése is egyre több kereskedéshez jut el, ami azt eredményezi, hogy pár kattintással egy tenderre akár 10-15 kereskedés is ajánlatot adhat. Ezeket a rendszer segítségével a felhasználó könnyedén összehasonlíthatja, és a számára megfelelőket meg tudja versenyeztetni egymással” – mondta Sáry András. A Holvegyekautot.hu üzemeltetői csak elismert, átlátható kereskedelmi gyakorlatot folytató partnerek ajánlatait közvetítik, de a rendszer működési elvei is garantálják a tisztességes és nyílt versenyt. A kereskedők ugyanis értesítést kapnak, ha az övéknél alacsonyabb ajánlatot tett valaki, így össze tudják hasonlítani a versenyben résztvevő többi ajánlattal a sajátjukat, és újra mérlegelhetik a kedvezmények mértékét.

Hirdetés