Saját szemünknek hiszünk szállásügyben

Szívesen tervezzük meg online utazásainkat, még mindig az ár nyom a legtöbbet a latban és szívesen nézegetjük a szállások képeit. Derül ki az NRC piackutató által a Vendégváró.hu megbízásából április elején készített reprezentatív online kutatásából.

A válaszadók rendkívül magas aránya, 76 százaléka tervezi meg utazását az interneten. Legtöbbjük, 78%-uk a helyszínt választják ki és az árakról tájékozódnak. Az információszerzés elsődleges forrása még mindig döntően (55%) a keresők, de a felhasználók 47 százaléka megfordul szállásajánlatokat gyűjtő portálon is. Azonban a válaszadók mindössze 9 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szállodák weboldalán kezdi a keresést.

A saját szemünknek hiszünk a legjobban

Az online utazástervezés során a legfontosabb tartalom a szállást bemutató fotók, amit az internetezők 87 százaléka nézeget szívesen. Ugyancsak fontos az akciókról, csomagajánlatokról szóló tartalmak, melyet a válaszadók 79, míg a programajánlatokat 56 százaléka tartja fontosnak.

Éppen e tendenciák hatására újult meg a Vendégváró.hu, hogy leegyszerűsítse az utazások megtervezését – árulta el Körtvélyesi Erzsébet turisztikai szakértő, a Vendégváró.hu vezetője. Hozzátette: a Vendégváró.hu különlegessége, hogy a szállásfoglalás mellett a hazai látnivalók és programok kínálatának segítségével tervezhetjük és szervezhetjük meg utazásainkat. Ugyanis az ár mellett ezek a fontosak.

Nem csak az ár dönt: szeretünk jól járni

Az online szállásajánlatok elfogadásánál a válaszadók 92 százalékánál az ár, 61 százalékánál a csomagajánlatok és 57 százalékánál az elérhető szolgáltatások voltak fontosak.

Ez az adat megtévesztő, mert első látásra azt sugallja, hogy az ár alapján döntenek az internetezők, de ez nem igaz. Valójában az ár-érték arány a legfontosabb szempont – adott hangot véleményének Körtvélyesi Erzsébet turisztikai szakértő, a Vendégváró.hu oldalt üzemeltető Well-Press Kft. ügyvezetője.

Hirdetés