Három gazdaságfejlesztési pályázatot tett közzé az NFÜ

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) három gazdaságfejlesztési pályázatot tett közzé hétfőn honlapján, július elsejétől lehet beadni a támogatási igényeket.
2011. május 30., hétfő (MTI)
A Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP) és a Közép-Magyarország Operatív Programban (KMOP) a vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatására megjelent kiírás célja a mikro-, kis- és középvállalkozások jövedelemtermelő képességének erősítése az információs és kommunikációs technológiai (IKT) megoldások hatékony alkalmazása révén. Erre a célra a GOP-ban 9 milliárd forint áll rendelkezésre a 2011-13-as évekre, a KMOP-ban 1,8 milliárd forint keretet hirdettek meg 2011. évre a Közép-magyarországi régióban.
Az NFÜ honlapján olvasható tájékoztató szerint a környezeti célú fejlesztésekre a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP) közzétett pályázati kiírás célja, hogy a vállalkozások technológiai fejlesztéseikkel közvetlenül csökkentsék a környezeti terhelést, kimutathatóan növeljék az energia-, víz- és egyéb nyersanyaghasználat hatékonyságát, mérsékeljék a hulladéktermelés és egyéb káros kibocsátások mennyiségét, veszélyességét. A konstrukció keretében 9 milliárd forint áll rendelkezésre a 2011-13-as évekre.

A vállalati SaaS (Software as a Service, SaaS) központok létrehozásának és fejlesztésének támogatására 1 milliárd forint keret áll rendelkezésre a 2011-13. évekre a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban.
A támogatás célja professzionális informatikai alkalmazást nyújtó központok létrehozása, amelyek a kis- és középvállalatoknak szolgáltatnak.

A pályázatokat 2011. július 1-jétől 2011. augusztus 31-ig lehet benyújtani.