IV.Tesco Regionális Beszállítói Fórum

Június 2-án Visegrádon került megrendezésre a negyedik Tesco Regionális Beszállítói Fórum. Az eseményen minden eddiginél több kis- és középvállalkozás képviseltette magát.

Több mint hatvan Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megyében működő helyi termelővel találkoztak a Tesco munkatársai csütörtökön Visegrádon. Az áruházlánc immáron negyedik alkalommal kezdeményezett párbeszédet olyan magyar élelmiszeripari kis- és középvállalkozásokkal, akik ez idáig méretüknél, vagy termelési kapacitásuknál fogva nem válhattak országos partnereivé.

Az egész napos rendezvényen a Tesco kereskedelmi és beszerzési vezetői a résztvevő régiós termelőkkel többek között arról egyeztettek, hogy milyen gyártási kapacitással bírnak, milyen jellegű és minőségű termékeket mekkora mennyiségben tudnának szállítani a Tesco áruházaiba. A jelenlévő 3 megye potenciális beszállítói üdvözölték a Tesco kezdeményezését és egyetértettek abban, hogy ez a fórum kiváló lehetőséget jelent a számukra, hiszen esélyt kapnak arra, hogy az áruházlánc partnerei legyenek és termékeiket egy szélesebb vásárló réteg is megismerhesse.

“Bízunk benne, hogy a korábbi Regionális Beszállítói Fórumokhoz hasonlóan néhány hónap múlva számos helyi vállalatot üdvözölhetünk majd beszállítóink között, és lesznek olyanok is, akik nem csak a térségben, hanem akár országosan – sőt, az országhatárokon túl is – ellátják áruházainkat termékeikkel. Közös érdekünk, hogy a jó minőségű magyar árukat előállító termelők fennmaradjanak, megerősödjenek, a vásárlók pedig kedvenc helyi termékeikkel találkozhassanak a Tesco áruházak polcain” – mondta el az eseményen David B. Wood, a Tesco beszerzési igazgatója.

A Tesco a hazai beszállítók legnagyobb partnereként (közel 1000 magyar beszállítóval áll kapcsolatban) 2009 novemberében egyedülálló párbeszédsorozatot kezdeményezett a helyi közösségek gazdasági szereplőivel. A vállalat elsőként Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, másodszorra Győr-Moson-Sopron, Zala, Vas és Veszprém, harmadszorra pedig Tolna, Baranya és Somogy megye kis- és középvállalkozásaival találkozott. A párbeszédeknek köszönhetően több mint 230-ra emelkedett azon termékek száma, melyek a Regionális Beszállítói Fórumok eredményeként kerültek újonnan a Tesco polcaira.