Újra lesz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás Budapesten

Hat év szünet után ismét megrendezzük az OMÉK-ot szeptember 28 – október 2. között a Hungexpo területén.

2011.június.16.

Hirdetés

Az idei, jubileumi 75. OMÉK-ot hat év szünet után, a gyökeresen új agrárpolitika szellemében, a 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégia jegyében rendezzük meg, jelentette be Fazekas Sándor és Simon Péter, az Agrármarketing Centrum igazgatója. Aki számít, ott lesz a kiállításon, amely az agrárium legnagyobb hazai seregszemléje – mondta a vidékfejlesztési miniszter.

A két évszázados múltra visszatekintő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, Magyarország legnagyobb és legrégebbi agrárgazdasági kiállítása.

Az idei kiállítás mottója: A magyar föld legjava. Bemutatjuk a híres magyar kreativitással megalkotott mezőgazdasági gépeinket, kiváló minőségű magyar élelmiszereinket, ritka és értékes őshonos állatainkat és növényeinket! Borainkat, biotermékeinket, pálinkáinkat!

A 2011-es OMÉK agrárdiplomáciai szempontból is nagy jelentőségű. A kiállítás díszvendége a soros elnökséget július 1-től betöltő Lengyelország lesz.

Az idei OMÉK a kiállítók számára kitűnő alkalom az információszerzésre, kapcsolattartásra, üzletkötésre és értékesítésre, a látogatók számára pedig a szakmai tájékozódásra, új ötletek gyűjtésére, és nem utolsó sorban kellemes időtöltésre.

Ebben segítenek a szakmai vitafórumok, kiállítások, kóstolással egybekötött élőállat- és termékbemutatók, és más színes, a gyermekek számára is élvezetes programok.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a vásár ideje alatt „kitelepül” a Hungexpo területére. A miniszter, az államtitkárok és a háttérintézmények vezetői fórumokat, fogadóórákat tartanak, részt vesznek a helyszínen rendezett konferenciákon és szakmai találkozókon. Lassan célegyenesbe fordulunk a kiállítás szervezésével, hiszen mától lehet jelentkezni az OMÉK-ra – mondta Simon Péter, az Agrármarketing Centrum igazgatója.

A kiállítás saját honlappal rendelkezik, ahol minden fontos információ megtalálható. A honlap címe: omek2011. A kiállítók kedvezményes áron juthatnak bemutatkozási lehetőséghez, de aki különlegességekkel tud szolgálni, további árengedményre számíthat.