Telephely-fejlesztési pályázat vállalkozásoknak

A vállalkozások akár 100 millió forintot is nyerhetnek székhelyük, telephelyük fejlesztésére, bővítésére egy nemrég megnyílt pályázattal úgy, hogy akár a teljes beruházási költség felét is elérheti a támogatás – hívja fel a figyelmet MTI-hez eljuttatott közleményében a Körics Euroconsulting pályázati tanácsadó iroda.

2011.június 20. (MTI)

A pályázat célja a mikro, kis- és középvállalkozások működési helyszínéül szolgáló infrastruktúra fejlesztésével, illetve működési feltételeik kedvezőbbé tételével a vállalkozások üzleti környezetének, s ezáltal közvetve a foglalkoztatási helyzet javítása. Ez utóbbi célt szolgálja az a lehetőség is, mellyel a mikrovállalkozások akár két év munkabérre, és annak járulékaira is pályázhatnak e konstrukció keretében – olvasható a közleményben.

A pályázati kiírás a vállalkozások meglévő, működő telephelyeinek modernizációját és bővítését, nem megfelelő telephelyeik cseréjét, új telephelyek kialakítását, a telephelyek kihasználtságának növelését kívánja elősegíteni, versenyképességük megőrzése, fokozása érdekében, a foglalkoztatottság megtartása, javítása mellett.

A pályázati kiírás több kedvezményt, újdonságot is tartalmaz – hívja fel a figyelmet a Körics Euroconsulting pályázati tanácsadó iroda. Az egyik, hogy az építési tevékenység mellett a pályázati támogatás igénybe vehető új és 3 évesnél nem régebbi használt eszközök beszerzésére is.

A másik, hogy mikrovállalkozások akár két év munkabérre és járulékaira is pályázhatnak. További könnyítés, hogy az idei kiírás szerint a pályázatokat egyszerűsített dokumentáció mellett lehet beadni, és az elbírálás, valamint az elnyert támogatás kifizetése sem tart tovább, mint a beadástól számított 45 nap.

A pályázatok benyújtása a Dél-Dunántúlon, Közép-Dunántúlon, Közép-Magyarországon és Nyugat-Dunántúlon 2011. június 3-tól 2011. augusztus 30-ig, míg a Dél-Alföldön, Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon 2011. június 3-tól 2011. december 30-ig lehetséges.

HirdetésBeszerzői Bár 4.0 Budapest, 2022.10.13.