Samsung gyáravató Tatabányán

A Samsung Cheil Industries zöldmezős beruházásként műanyag granulátum feldolgozásával foglalkozó gyárat hozott létre Tatabányán.

A gyáravatón Dobos Erzsébet a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke, és Mr. Myung Jin Han, a Samsung Cheil Magyarország ügyvezető igazgatója is részt vett.

A 80 új munkahely létrehozásával megvalósuló beruházás a kormányzat részéről is támogatásban részesült a GOP 2.1.3-as pályázat keretében. A beruházóval a projekthez kapcsolódó kormányzati részvételt a HITA koordinálja.

A megnyitón Dobos Erzsébet örömét fejezte ki, hogy egy újabb külföldi beruházó választotta hazánkat. Kiemelte, hogy a kormányzat továbbra is segít a beruházás sikeres működésében, magyar beszállítók ajánlásával az alapanyagok biztosítása és a kapcsolódó szolgáltatások terén. Magyarország – a munkahelyteremtő beruházások mellett – szívesen fogadja a magas hozzáadott értékű befektetéseket teremtő külföldi tőkét, a HITA bízik abban, hogy logisztikai központot, illetve K+F tevékenységet is hamarosan telepítenek hazánkba.

Az 1954-ben alapított Samsung Cheil Industries a Samsung-csoport tagvállalata. Három fő üzleti területe a ruházati termékek, a vegyipari és az elektronikai alapanyagok gyártásával foglalkozó üzletág. A tagvállalat árbevétele 2010. IV. negyedévében meghaladta az 1400 milliárd KRW-t (kb. 883 millió EUR-t). Tatabányai telephelyük a tagvállalat első európai gyártóbázisa.