Még két napig igényelhető a gyümölcs és a kertészeti támogatás

Még két napig – azaz július 15-ig – igényelhető a gyümölcs és a kertészeti ültetvények fejlesztését segítő támogatás – közölte legfrissebb tájékoztatójában a Magyar Agrárkamara az MTI-vel.

2011.július 13. (MTI)

A támogatási kérelmeket a gazdálkodók a csemegeszőlő- és gyümölcsültetvények telepítésére, ápolására, öntözésére, tápanyag-utánpótlására, jéghálós védőrendszer kiépítésére, támrendszerek korszerűsítésére nyújthatják be. Egy igénylő legfeljebb 35 millió forintra pályázhat. A támogatás vissza nem térítendő.
A támogatási lehetőség lényege, hogy a magyar gazdálkodók az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) forrásaiból juthatnak segítséghez a gyümölcs és kertészeti ültetvények létrehozásához, modernizálásához. A cél az, hogy a meglévő és az új telepítésű ültetvények megfeleljenek a korszerű gazdálkodás követelményeinek.
A Magyar Agrárkamaránál azonban felhívják a gazdálkodók figyelmét, hogy nem vehető igénybe támogatás az ültetvény tőszámának növeléséhez, illetve olyan területre sem, amelyre korábban EMVA alapból öntözés, melioráció és területi vízgazdálkodás mezőgazdasági üzemi és közösségi létesítmények fejlesztéséhez már adtak támogatást – tartalmazza a közlemény.