Magyar siker Londonban

Sikeresen szerepeltek a magyar prémium élelmiszerek Londonban, a hónap elején megrendezett Speciality and Fine Food Fair nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításon – tájékoztatta a Nemzeti Külgazdasági Hivatal szerdán az MTI-t.

2011.szeptember 14 (MTI)

A szakmai bemutatót idén tizenkettedik alkalommal rendezték meg szeptember 4-6. között az angol fővárosban. A rendezvény a különleges minőségű delikát élelmiszerek és nemzeti specialitások bemutatásának egyik legfontosabb fóruma világban.
Magyarország második alkalommal vett részt az árumustrán. A 26 négyzetméteres magyar standon 6 vállalat mutatta be termékeit, Ezek között volt hagyományos érlelésű és füstölésű gyulai és csabai kolbász, szalámi, sonka, csokoládéval bevont almachipset és aszalt meggy, akácméz, különleges szarvasgombás készítmény, magyar pörkölésű, csúcsminőségű kávé és az abból készült likőr is.
A kiállított és megkóstolható magyar termékek iránt jelentős volt az üzleti érdeklődés, így a rendezvény utáni további tárgyalások eredményeként várhatóan több kiállító is talál importőr, vagy disztribútor partnert.
A rangos Destillata versenyen aranyérmet nyert különleges kávélikőrre egy belga csokoládégyártó figyelt fel, ők bonbon töltelékként látnak fantáziát a termékben – áll a közleményben.

Hirdetés