Nem mindenkire vonatkozik a közbeszerzési stop?

Az origo.hu utána járt a nemzetgazdasági miniszter lovasberényi bejelentése után, hogy egyes szerződésekre miért nem vonatkozik a közbeszerzési stop.

A bejelentés előtt 1,5 milliárd forintot különített el a kormány egy nagyszabású tanácsadói közbeszerzés finanszírozására.

Annak ellenére történt ez, hogy Matolcsy György még szeptember elején elrendelte a kormányzati beszerzések teljes leállítását.

„A Közbeszerzési Értesítő szeptember 12-i számában jelent meg az a felhívás, amely szerint a kormány “szakpolitikai tanácsadásra” keres külső partnert. A beszerzést a tilalomról szóló határozat előtt – de már Matolcsy bejelentése után – írták ki, viszont a kormányhatározatban az is szerepel, hogy nemcsak a beszerzések tilalmát rendelik el, hanem megtiltják azt is, hogy “szellemi tevékenység végzésére” új szerződést kössenek.”

Az origo.hu úgy tudja, ha végül megvalósul a beszerzés, akkor az, az utóbbi évek legnagyobb kormányzati tanácsadói megbízása lesz. A nyertes végzi majd a kiírásban szereplő feladatokat minden kormányzati intézmény számára a következő bő három évben, tehát a 2014 tavaszán esedékes választásokat követő új kormányzati ciklus első hónapjaiban is.

„Az előző kormányok is költöttek tanácsadásra, és ezt rendszeresen támadta is az akkor ellenzékben lévő Fidesz.”- írta az origo.hu

Hirdetés