399 weboldal ellen indított eljárást a Chanel

A luxusdivatház azt várja a bíróságtól, hogy rendelje el a jogsértő domain nevek lefoglalását.

Táskákat, cipőket, napszemüvegeket, sálakat és egyéb hamis ruházati termékeket értékesítenek azok a weboldalak, amelyek ellen a napokban indítottak bírósági eljárást a Chanel divatház jogi képviselői – írja a vegasinc.com portál. A keresetben 399 weblapot neveztek meg, amely álláspontjuk szerint a divatcég védjegyeivel visszaélve értékesítik termékeiket, továbbá a Chanel márkanév domain címben történő jogosulatlan használatával próbálják megtéveszteni a fogyasztókat, mintegy a hiteles viszonteladó látszatát keltve.
A Chanel keresete szerint a weboldalak zömmel Kínából, illetve más tengerentúli országból üzemelnek, ezért a cég kéri a bíróságot, tiltsa el ezeket a védjegy jogosulatlan használatától, továbbá rendelje el a domain nevek lefoglalását illetve a Chanel javára történő átruházását.
A Chanelt az ügyben ugyanaz az ügyvéd képviseli, aki ez év során hasonló bírósági eljárást indított a Tiffany és a Louis Vuitton nevében is. Előbbi keresetében 223 jogsértő weboldalt neveztek meg, míg az utóbbi esetében 182 online kereskedelmi felület szerepel védjegybitorlóként.

Hirdetés