November 1-től 2,8 milliárd forintra pályázhatnak az erdőgazdálkodók

November 30-ig kérhetnek támogatást az erdők állományának, termőképességének helyreállítására azok az erdőgazdálkodók, akiket az erdészeti hatóság nyilvántartásba vett.

2011.november 2.

Egy pályázó hektáronként legfeljebb 240 ezer forintot (873 eurót) igényelhet az összesen 2,8 milliárd forintos keretből. A kérelmeket az illetékes erdészeti igazgatósághoz lehet beadni.

Idén újdonság, hogy az erdőgazdálkodók mostantól akár minden évben pályázhatnak az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatására, ha kár éri az erdeiket.

A másik fontos változás, hogy a nagyobb erdőkben, ha a kár több területet érint, a gazdálkodók a helyreállítást több részletben is elvégezhetik. A kevesebb tőkével rendelkező erdőgazdálkodók így egymást követő években is pályázhatnak támogatásra, és nem kell egyszerre nagy terület rendbehozását előfinanszírozniuk.

A pályázat célja, hogy megkönnyítse az erdőket érő természeti károk (tűz, jég, belvíz, aszály stb.) felszámolását, az erdők rekonstruálását (például a károsodott faállomány pótlását) és a másodlagos veszteségek megelőzését.

HirdetésBeszerzői Bár 4.0 Budapest, 2022.10.13.