Kétszázmilliós beruházás Herenden

Átadták a Csatári Plast Kft. új üzemcsarnokát Herenden.

Közel nyolcvanmillió forintos beruházással épített új gyártócsarnokot a herendi Csatári Plast Kft, a többi között villamosipari berendezések gyártásával foglalkozó cég területe ezzel ezerháromszáz négyzetméterrel nőtt – mondta a Jáger csoporthoz tartozó cég ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón  Herenden.

Csatári László tulajdonos közlése szerint a megkezdett beruházás teljes költsége további kétszázmillió forint, amely magában foglalja az új gyártóeszközök beszerzését is. Hozzátette: a cég az egykori herendi majolikagyár nyolchektáros területén az egy éven belül befejeződő fejlesztéseket saját erőből valósítja meg.
A cégcsoport százhúsz embert foglalkoztat, a projekt további 47 új munkahelyet hoz létre, és a cég árbevétele egy éven belül 2,2 millió euróra nő – mondta Csatári László. Tájékoztatása szerint a beruházás első ütemében 21 darab présszerzámot gyártottak le, az új szerszámokkal megkezdődött a saját nagyelosztó szekrénycsalád legyártása. Az ipari szerszámgyártással és fröccsöntött műanyagok gyártásával foglalkozó cég az idei év első félévében 882 millió forint árbevételt realizált.
Szólt arról is, hogy termékeiket 16 országba exportálják, a cég 2010-es árbevétele 1,2 milliárd forintot tett ki. A bevétel több mint 50 százaléka az exportból származik, a célországok között Kanada, Franciaország, Svédország mellett a környező országok szerepelnek. A villamos tokozatokat, mérőszekrényeket gyártó herendi cég új termékeket is fejleszt: a préselt technológiával készülő újrafeldolgozott termékek sorozatgyártása jelenleg kísérleti szakaszban van.

Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke a gyáravatással egybekötött sajtótájékoztatón az innováció fontosságát hangsúlyozva elmondta, a cég élen jár a környék iparának fejlesztésében és az innovációban. Hozzátette: Magyarország jelenleg Európához képest fél távval le van maradva, az élbolyhoz az innováción át vezet az út.