Nemzeti Fogyasztói Termékkosár

Elindult a Nemzeti Fogyasztói Kosár hatósági kezdeményezés.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) elindította a Nemzeti Fogyasztói Kosár kezdeményezését, amelynek célja azoknak az elsősorban Magyarországon előállított és forgalmazott minőségi termékek összegyűjtése és ajánlása, amelyek a fogyasztók értékelése alapján minőségben és ár-érték arányban kiemelkednek – jelentette be Pintér István főigazgató csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta, hogy a programban három modult alakítottak ki a www.termekkosar.hu honlapon, az elsőben minden hónapban egy adott termékről – novemberben a kenyérről – mondhatnak véleményt a fogyasztók, a másodikban összefoglalják a minőségtanúsított díjazott termékeket, a jövőre induló harmadikban pedig összegyűjtik azokat az információkat, amelyek alapján a gyermekes családok kalkulálni tudnak.

2011. novemberében a hónap termékkategóriája egyik alapvető élelmezési cikkünk, a KENYÉR. Aktualitását adja az is, hogy október közepén volt a KENYÉR VILÁGNAPJA. Kérik, hogy a termékajánló menüpontban osszák meg  a látogatókkal, hogy milyen gyártó, milyen típusú kenyerét szereti vásárolni, annak megfelelő színvonalú minősége, ára, illetve egyéb szempontok miatt. A termékajánlás regisztrációhoz kötött. De aki nem kíván új terméket ajánlani, vagy a termék már szerepel az adatbázisban, az szavazhat a már meglévő ajánlásokkal kapcsolatban is.

 

- H I R D E T É S -