Idén immár negyedik alkalommal adják át a Pegazus Díjat

A jelenlegi nehéz gazdasági körülmények közepette is van példa a jó teljesítményre a magyar kkv szektor körében.

Ezt bizonyítja az is, hogy idén immár negyedik alkalommal adják át a Pegazus Díjat, a legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozások rangos elismerését. Az adományozók a tavalyi évhez hasonlóan az Enterprise Investors, a közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalata; az Ernst & Young vezető könyvvizsgáló, adó, tranzakciós és üzleti tanácsadási szolgáltató; hazánk egyik legnagyobb ügyvédi irodája, a White & Case LLP nemzetközi ügyvédi iroda; valamint a Dun & Bradstreet, nemzetközi cégminősítő. Az exkluzív díjátadó gála 2011. december 1-én, a Magyar Tudományos Akadémián kerül megrendezésre.

Összesen 30 magyarországi kkv részesül elismerésben az idei Pegazus díjátadó keretében. Az elismerést odaítélő szakmai grémium három régió – Nyugat-Magyarország, Közép-Magyarország, és Kelet-Magyarország – legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásait díjazza, régiónként feltörekvő és piacvezető kategóriában. A helyezettek kiválasztása a Dun & Bradstreet által rendelkezésre bocsátott nyilvános cégadatok alapján történt, a szelektálás során több fontos kritérium is górcső alá került. Lényeges szempont volt, hogy a vállalkozás többségi magyar tulajdonú és transzparens gazdálkodású legyen, valamint az elmúlt három év során dinamikus és kimagasló növekedést tudjon felmutatni. A 2010-es árbevételi adatok alapján a feltörekvő kategóriába az 500 millió és 2,5 milliárd forint közötti, míg a piacvezető kategóriába a 2,5 milliárd feletti árbevételt realizáló cégek kerültek.

“Az Enterprise Investors továbbra is elkötelezett a magyar vállalkozások, és a magyar gazdaság egészének fejlődése iránt, ennek kinyilvánításaként alapította meg 2008-ban a Pegazus Díjat, melyet idén immár negyedik alkalommal ad át. A kezdeményezés erejét mutatja, hogy nagyon jelentős nemzetközi vállalatok álltak az elismerés mellé támogatóként. Örömmel tölt el bennünket, hogy a néhány éve folyamatosan romló gazdasági körülmények ellenére minden évben találunk olyan vállalkozásokat, amelyek képesek kimagasló eredményeket elérni. Ennek a teljesítménynek az elismerésével továbbra is célunk, hogy a magyarországi kkv szektor számára felmutassuk a pozitív példát, és bizonyítsuk, kemény munkával és megfelelő hozzáállással igenis elérhető a siker” – mondta Tüske Tamás, az Entreprise Investors ország igazgatója.

A Pegazus 2011 Díj helyezettjeinek kiválasztásakor további szempont volt, hogy a vállalkozás a feldolgozóiparban, vagy a szolgáltatások területén tevékenykedjen, működését 2008 előtt kezdte meg és jelenleg is aktív, kielégítő likviditással rendelkezik; a 2010-re vonatkozó EBITDA (üzemi eredmény + éves értékcsökkenés) eredménye meghaladja az 5%-ot; valamint a 2008-2009 és 2009-2010 években az adott régió többi cégéhez képest a legnagyobb növekedést érte el.

A Pegazus Díjat 2010-ben szintén három régió (Nyugat-Magyarország, Közép-Magyarország, és Kelet-Magyarország) legdinamikusabban fejlődő vállalatai nyerték el, az élvonalban a következő cégek végeztek: Nyugat-Magyarországon az STS GROUP Mérnöki Iroda Zrt., illetve a Friss és Ropogós Sütőipari Kft., Közép-Magyarországon a PROLAN Irányítástechnikai Zrt., valamint az Escalion Hungary Kft. míg a kelet-magyarországi régióban az Univer-Product Termelő és Kereskedelmi Zrt., és a KAL-SYSTEM Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.