Tiranai Nemzetközi Vásár

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával közel 20 hazai vállalkozás vett részt sikeresen a 18. alkalommal megrendezett Tiranai Nemzetközi Vásáron.

Albánia Magyarország számára a gazdasági kapcsolatokat illetően a dél-kelet európai régió egyik fontos, bővülő exportfelvevő piaca. A rendezvény Albánia legjelentősebb gazdasági, kereskedelmi seregszemléje, melyen 20 ország közel 400 kiállítója mutatkozott be negyedmillió látogató előtt. A résztvevő cégek a gazdaság széles spektrumát képviselték; építőipari, műanyagipari, vegyipari, fémipari, csomagolástechnikai, faipari és élelmiszeripari termékeket és kapcsolódó szolgáltatásokat mutattak be.

A kiállítás ideje alatt a HITA a podgoricai külgazdasági szakdiplomata és a Tiranai Kereskedelmi Kamara közreműködésével üzleti fórumot is szervezett, melyet sikeres kétoldalú tárgyalások követtek a magyar és az albán cégek képviselői között.

A résztvevő cégek mindegyike sikeresnek ítélte a megjelenést. A helyszíni tárgyalások és kiadott konkrét ajánlatok eredményeképpen a cégek egy éven belül több mint 1 millió euró értékű üzletkötést prognosztizálnak.