Közbeszerzés mobilszolgáltatásra

Becsült értéken nettó 1,5 milliárd forint értékben irt ki központosított közbeszerzési tendert mobil távközlési szolgáltatásokra a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság – az európai közbeszerzési portálon megjelent felhívás szerint.

A keretmegállapodást 14 hónapra  szól és legfeljebb három ajánlattevővel születhet meg.
A megállapodás alapján a szerződéseket a központosított közbeszerzési rendszer intézményeinek igénye szerinti értékben, folyamatosan kötik meg – olvasható a felhívásban.
A mobil távközlési szolgáltatásokat a központosított közbeszerzési rendszer hatálya tartozó intézményeknek – költségvetési szervek és azok intézményei, a társadalombiztosítási szervek és intézményei, valamint a rendszerhez önként csatlakozók vehetik igénybe.
Jelenleg három mobilszolgáltató működik Magyarországon, de már folyik az esetleges negyedik kiválasztása a 900 megahertzes frekvenciapályázaton. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) január 2-án vette nyilvántartásba a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt., valamint a Magyar Posta Zrt.-Magyar Villamosművek Zrt.-MFB Invest Zrt. konzorciumát, így ezek vehetnek részt az éppen csütörtökön kezdődő licitálási szakaszban. Az árverési eljárás lezárásának tervezett időpontja – a korábbi tájékoztatás szerint 2012. január 31.

(MTI)