Uniós támogatásból: technológiai innováció és tartós beszállítói státusz Kálon

Masterfoam Kft. 37,4 millió forintos uniós támogatást nyert a GOP keretén belül kiírt, Vállalkozások technológiai innovációjának ösztönzése tartós beszállítóvá válás vagy a státusz megerősítése érdekében” tárgyú pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

Az  Új típusú építőipari és csomagolóipari részegységek kifejlesztése a MASTERFOAM Kft-nél, a beszállítói státusz megerősítése érdekében” című projekt összköltsége 102,6 millió forint.
Jelen projekt megvalósításával cégünk alapvető célkitűzése olyan beszállító státusz kialakítása, amelynek segítségével mind a termék portfólió bővítése, mind a környezeti szempontoknak való megfelelés magasabb fokon kielégíthető. A fejlesztés által elért eredményként említhető, hogy cégünk ma már előrelépett a csomagolóipari megvalósítás és felhasználás terén, a tervezett fejlesztés megvalósítása kapcsán jelentős eredményeket értünk el, ami elősegítette beszállítói státuszunk megerősítését.A tervezett fejlesztéssel két olyan termékcsoportot alakítunk ki, amellyel a piacon meglévő versenyképességünket tovább javíthatjuk. Az innovációnak köszönhetően tovább nő a dolgozóink munkahelyének biztonsága, valamint a K+F tevékenységre fordított munkaerő a jövőben hosszabb távon is ilyen jellegű projektekkel tud foglalkozni. Ez a fejlesztés pedig a későbbiekben jelentős létszámnövekedést jelenthet a termelésben. A termékek tekintetében cégünk beszállítója lehet elektronikai részegység gyártó integrátoroknak, akik a termékünket tovább feldolgozva, konfekcionálva szállítanak kész csomagoló anyagot. Továbbá partnerei lehetünk olyan építőipari anyag feldolgozó cégeknek, amelyek a termék más anyagokkal való társítását és konfekcionálását követően állítják elő a végterméket, új típusú szigetelő fóliákat.A projekt megvalósítása az utolsó fázisba lépett, a várható befejezés: 2012.03.31-ig megtörténik.

(OTS)

- H I R D E T É S -