Pert nyert egy Hungaricum!

A JULIUS-k9 az egyik legdinamikusabban fejlődő textilipari vállalkozás Magyarországon, melynek termékeit rendőrségi híradásokból vagy mentőalakulatok munkája során számtalanszor láthatjuk a médiában.

A cég világsikerét 2003-ban az un. “beszélő” kutyahám hozta meg, mely azon túl, hogy jól láthatósági mellényként, mondhatni multifunkcionális felszerelésként is bevált, lehetőséget adott feliratok rögzítésére tépőzárral. A feliratok variálhatósága és széles választéka volt az egyik oka, hogy az eladási számok a kutyahámok esetében, néhány év alatt a havi több tízezer darabot is elérték. A vicces szövegek a kutyákon, mint a “HYSTERIX”, “NOISE REDUCTION”,”COPYRIGHT”,  mosolyt csaltak az emberek arcára, így nem csoda  ha a sikertermék másolatai Kínából is megérkeztek. A Julius-k9 ezek után Európa több országában, köztük Magyarországon is pereket indított a forgalmazók ellen. Az eddigi eredmények   kecsegtetőek, mert például a “DOXLOCK” márkanév osztrák tulajdonosával szemben, Ausztriában a JULIUS-k9 márkajelével való visszaélés miatt végrehajtást rendeltek el, majd  szintén ezzel a céggel szemben, 2011  november 25-én a Kölni Legfelsőbb Bíróság (OLG Köln) helyben hagyta korábbi ítéletét, mely kimondja, hogy “tilos olyan doxlock kutyahámot forgalmazni Németország területén, melyek a JULIUS-k9 termékeivel összetéveszthetőek”.

A JULIUS-k9 gyártásvezetője, Sebő Gyula a magyar győzelemről így nyilatkozott:

– Sajnálatos  módon a másolat termékek kivonásával kapcsolatban a legnagyobb áruházláncok is érintettek Németországban. Példaértékűnek tartom az ügyeinket képviselő jogászaink fellépését, akik az üzletpolitikánkra olyannyira jellemző, nyitott és kooperatív hozzáállással segédkeztek az üzletekkel való megegyezésben.  A felelőségünk óriási volt, hiszen az ítéletnek köszönhetően, nem csupán  a közel száz hazai munkahely hosszútávú megmentésére nyílt lehetőség, hanem új dolgozók foglalkoztatására is. Kívánom vállalkozó társaimnak, hogy hasonló sikereket érjenek el Európában.
(OTS)