December óta 7 helyszínen járt a MÁV roadshow

Népszerű a MÁV-csoport 20 várost érintő országos beszállítói roadshow-ja, a 2011 decemberében elindított országos rendezvény 7 állomásán összesen 250 fő vett részt – közölte a vasúttársaság kedden.

A nemzeti vasúttársaság 2012. május 22-ig bezáróan 20 városban tart előadásokat, és nyújt egyéni illetve csoportos konzultációs lehetőséget az érdeklődők számára a beszállítási lehetőségekről.
A roadshow fő együttműködő partnere a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA).
A roadshow elindítását követően, december óta 7 helyszínen – Kecskemét, Veszprém, Szeged, Békéscsaba, Székesfehérvár, Győr, Szolnok –  biztosítottak lehetőséget helyszíni konzultációra, és eddig 1.300 vállalkozó jelentkezett a beszerzési hírlevelére.
A MÁV számára fontos szempont, hogy a rendezvény révén közvetlenül a gyártókhoz tud eljutni mellőzve a disztribútorokat, ami árcsökkentő hatással bír, valamint növeli a gyártók lehetőségeit – hangsúlyozza közleményében a vasúttársaság.

A találkozókon a a vállalkozók a BVK-tól átfogó képet kapnak azokról a vállalkozásfejlesztési eszközökről, amelyekkel növelhetik alkalmazkodó képességüket, eredményességüket a beszállítói tendereken. Kiemelt téma a szakértői támogatások igénybevétele, a kedvezményes finanszírozás és a klaszter beszerzési szövetséghez csatlakozás lehetősége. A vállalkozások az Új Széchenyi Terv keretében elérhető támogatásokról is tájékoztatást kapnak.
A rendezvényeken fokozott érdeklődés mutatkozik a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. által ajánlott MFB Kisvállalkozói Hitel és a 100 millió forint felső összeghatárú fejlesztési tőke iránt – közölte a MÁV Zrt.

(MTI)

- H I R D E T É S -