Országjáró körúton ismertetik a Jó Higiéniai Gyakorlati Útmutatót

Elkészült és nyilvánossá vált a vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához (GHP) készült útmutató


Az európai szinten is átfogónak minősülő GHP útmutató kapcsolatot teremt az uniós és a tavaly hatályba lépett új hazai szabályozás, illetve annak gyakorlati megvalósítása között.
Az egységes alapelveken és gyakorlati tapasztalatokon alapuló javaslatokat megfogalmazó dokumentum célja, hogy közérthetően és életszerű példákkal illusztrálva segítse a rugalmas jogszabályi előírásoknak való megfelelést a vendéglátóhelyeken.
Az útmutató – a vendéglátásban és étkeztetésben dolgozóknak – olyan konkrét kérdésekben is segítséget nyújt, mint például a vendéglátóhelyek létesítésének követelményei, az alapanyagok beszerzése és tárolása, élelmiszerek szállítása, hűtése, csomagolása, jelölése. A mindezekhez szükséges dokumentumok, továbbá a dolgozók képzése, sőt még a kártevők elleni védekezésről is szó esik.

Az ismertető kidolgozásában résztvevő munkacsoport tagjai országjáró rendezvénysorozaton mutatják be a dokumentumot az érintett szakembereknek, hogy azt minél szélesebb körben megismerhessék.

(MTI – mti.hu)

Hirdetés