Vezetőséget választott a Beszerzési Vezetők Klubja – a Beszerzes.hu is az Elnökség tagja lett

A Beszerzési Vezetők Klubja (BVK) vezetősége, amely a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) tagozataként működő szakmai szervezet, két új taggal kezd neki a következő kétéves munkának.


 

Hirdetés

A Beszerzési Vezetők Klubja 2012. március 22-én új vezetőséget választott. A nyolc korábbi tag közül hatan kaptak ismét bizalmat.

A 2012-2014-es ciklusra ismét mandátumot kapott Bocsárdi László Attila (Siemens), Gábor Zsolt (Ericsson), Kemendy Nándor (Chinoin/Sanofi), Szabó Ákos (Electool), Vörösmarty Gyöngyi (Budapesti Corvinus Egyetem) és Werle Zoltán (MÁV). Új tagként csatlakozik a klub vezetéséhez Giltán Tivadar (Allianz) és Südy György (Beszerzes.hu). Állandó meghívottként vesz részt a vezetőség munkájában Ádám László (SAP) Az Év Beszerzési Menedzsere cím 2011. évi nyertese. A vezetőség a tagjai közül ismét Kemendy Nándort választotta elnökké.

Az elmúlt két évben közösen feldolgozott témák között szerepelt a beszerzési munkaerőpiac, az energiapiacok alakulása, a flottamenedzsment és egyes nagyvállalatok beszerzési gyakorlata. A szervezet tovább dolgozott a beszerzési szakma pozicionálásán, tagjai rendszeres előadók különböző szakmai fórumokon, s 2011-ben már negyedik alkalommal adták ki Az Év Beszerzési Menedzsere Díjat. Szakmaközi egyeztetéseket folytattak a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetséggel, a Magyar Rendezvényszervezők Szövetségével és az IT ajánlatadói oldallal is a beszerzési folyamatok jobb megismertetése érdekében.

A BVK jelentős szerepet vállalt a beszerzési oktatásban, előadtak az MLBKT alapozó és továbbképző tréningjein. 2010-ben Székelyudvarhelyen egy kétnapos képzést tartottak karitatív alapon az ottani Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján 36 fiatal részére. Kezdeményezésükre elindult a beszerzési menedzsereknek szóló másoddiplomás képzés, amelyet az MLBKT a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve indított el. Jelenleg már a második évfolyam 20 hallgatója vesz részt a 2 féléves, 264 órás programban. A BVK tagjai közül többen oktatóként is részt vesznek a képzésben.

A BVK innovatív beszerzési workshopon ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját április 25-én.