Beszerzési klasztert hoz létre a Balatoni Regionális TDM Szövetség

A Balaton régió turizmusában egyedülálló együttműködésről döntött a Balatoni Regionális TDM Szövetség; pár héten belül beszerzési klasztert hoz létre, amely egy-két éven belül akár 200 millió forintos megtakarítást hozhat a régió vállalkozásainak – ismerteti a szervezet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.


 

A tagszervezetei által jelenleg 2000 balatoni vállalkozást tömörítő balatoni turisztikai szervezet közgyűlése a napokban egyhangúlag döntött arról, hogy közös beszerzési projektek lebonyolításával bíz meg egy konzorciumot (Destream Konzorcium,  tagjai: a Streamline Beszerzési Tanácsadó Kft., Chrome Kreatív Munkák Kft.)

A beszerzési klaszter a már bevált dél-tiroli és németországi mintákhoz hasonlóan működik majd néhány hét múlva a Balatonnál. A megbízott konzorcium a nagyobb volumenű megrendelésekkel ér el kedvezőbb árakat a szállítóknál, amiért jutalék illeti meg a korábbi legolcsóbb bizonyítható beszerzések és az új árak közti különbözet alapján.

Az első közös beszerzés a tervek szerint július 1-jén indul. A próbatenderek elsősorban a három- és négycsillagos szállodák beszerzéseit fogják össze, amihez termékkategóriától függően csatlakozhatnak kisebb szállodák, panziók, éttermek is. Az eredményhirdetés július végén várható, majd a tervek szerint augusztus elején indul a teljes tagság számára a tendereztetés.

(MTI – mti.hu)

Hirdetés