130 autóipari szakember vett részt a hagyományos MAJOSZ-HITA őszi beszállítói fórumon

A Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) együttműködési megállapodásának keretében november 20-án került megrendezésre a hagyományos őszi autóipari beszállítói fórum a HUNGEXPO Kerámia termében.

 

A rangos eseményre a Magyar SUZUKI Zrt., továbbá nyolc Magyarországon működő multinacionális, elsőkörös autóipari beszállító delegálta beszerzőit.

A SUZUKI és a Tier1-es cégek által megadott előzetes igények alapján a MAJOSZ és a HITA célzottan választotta ki a meghívottak körét. Az alapos előkészítésnek köszönhetően a rendezvényen 110 cég 130 képviselője folytatott tárgyalásokat a beszerzőkkel.

A sikeresen bemutatkozott cégeket a beszerzők auditálják, majd ajánlati felhívásokat küldenek részükre, felmérve versenyképességüket. A rendezvényt kiállítás kísérte, ahol hat MAJOSZ pártoló tag mutatta be szolgáltatásait.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal Befektetésösztönzési főosztálya keretében működő Beszállítói osztály kettős feladatot lát el: egyrészt az új beszállítók iránt érdeklődő autógyárak és elsőkörös beszállítóik részére kvalifikált, megfelelő minőségbiztosítási rendszerrel és referenciákkal rendelkező vállalkozásokat ajánl, másrészt közvetíti a hazai KKV-k részére a multinacionális cégek elvárásait. A HITA Beszállítói Osztálya üzletember-találkozókat, továbbképzéseket szervez és szakmai fórumok, valamint road-show-k keretében tájékoztatja a beszállítókat az ágazat helyzetéről, valamint a pályázati lehetőségekről.

 

Forrás: Sajtó és Kommunikációs osztály – Nemzeti Külgazdasági Hivatal