A Logisztika Napja, 2013. április 18.

Bármely cég, felsőoktatási intézmény, nonprofit szervezet bekapcsolódhat a Logisztika Napja programsorozatba, ha kinyitja kapuit, és meghívja magához az érdeklődő szakmabelieket és laikusokat. A programok kivétel nélkül ingyenesek, előzetes regisztráció viszont szükséges.

Magyarország 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez, a Logisztika Napja programsorozathoz, melynek elsődleges célja, hogy megismertesse a szakma kulisszatitkait az érdeklődőkkel. Már első alkalommal is nagy sikert aratott itthon a kezdeményezés.

Kik és milyen programokkal jelentkezhetnek?

A lehetőség tárháza korlátlan. Jelentkezhetnek:

  • logisztikai szolgáltató vállalatok, akik ezen a napon megnyitják kapuikat és bepillantást engednek napi működési rutinjukba, megoldásaikba;
  • gyártó, kereskedő cégek, akik végigvezetnek a gyártósoron vagy megmutatják raktáraikat;
  • felsőoktatási intézmények vagy vállalati kutatóközpontok, akik mesélnek kutatásaikról;
  • szakmai szervezetek, akik erre a napra találkozót vagy egyéb programot szerveznek;
  • és bárki, akinek egy remek ötlete van, mivel népszerűsíthetné ezt a szakmát!

A program lehet egész napos vagy néhány órás, lehet vállalatlátogatás, bemutató vagy beszélgetés.

Hogyan lehet csatlakozni?

Az eseményeket minden kezdeményező programgazda maga szervezi. A közös promóciót a hazai koordinátorszervezet a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság végzi. A regisztráció, a programhoz való csatlakozás ingyenes, egyetlen kikötés, hogy a rendezvényeknek is ingyenesnek kell lenniük.

Reményünk szerint a kezdeményezés az évek során olyan eseménnyé növi ki magát, ami rávilágít a különböző gazdasági és társadalmi szereplők körében a szakma jelentőségére. Ezen keresztül pedig megmutathatjuk az ellátási láncban dolgozók fenntarthatósági törekvéseit is.

Csatlakozni a logisztikanapja.hu honlapon lehet!

ESEMÉNYEK

Hirdetés