Új vállalat integrálásával erősít a T-Systems

A T-Systems Magyarország Zrt. teljes mértékben integrálja szervezetébe  április 1-jével az informatikai alkalmazások fejlesztésében, telepítésében és üzemeltetésében több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkező Daten-Kontor Kft.-t – jelentették be szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az integráció a 2012 októberében végrehajtott egyesülés utolsó lépése. 

Az infokommunikációs technológiai (IKT) szolgáltató vállalat integrálásával  a T-Systems tovább erősíti az egyedi ügyféligények rugalmas kiszolgálását és nemzetközi piacokon való részvételét, valamint bővíti alkalmazásfejlesztési és rendszerintegrációs szakterületeit. A legnagyobb magyar IKT vállalat így a jövőben még szélesebb körű kompetenciákkal fedi le az infokommunikációs technológiák teljes spektrumát – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A Daten-Kontor térinformatikai, számlázási rendszerekkel,  termelésirányítási és logisztikai megoldásokkal, valamint Call Center/Contact Center megoldásokkal bővíti a T-Systems Magyarország szolgáltatási portfólióját.

A közel kétezer alkalmazottat foglalkoztató T-Systems teljes létszámban átveszi a Daten-Kontor 170 fős szakember gárdáját, akiknek a feladata elsősorban az egyedi ügyféligények rugalmas kiszolgálása lesz.

"A Daten-Kontor csapatával testreszabott, egyedi megoldásaink segítségével olyan mélységben tudjuk ügyfeleink alaptevékenységét támogatni, ami jelentős befolyással van sikerességükre" – fogalmazott az egyesülésről tartott sajtótájékoztatón Budafoki Róbert, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója.

A Daten-Kontor eddigi ügyfelei tehát továbbra is a megszokott csapattal, szakemberekkel dolgozhatnak együtt – tette hozzá a sajtótájékoztatón Blénessy László, a Daten-Kontor eddigi ügyvezető igazgatója, a T-Systems Magyarország ágazatigazgatója.

A fúziót megelőzően a Daten-Kontor Kft. 2011 februárja óta működött a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonú érdekeltségeként. A vállalat 2012-ben közel négymilliárd forint árbevételt ért el, ebből 417 millió forint volt az exportbevétel. A vállalat jelenleg több mint 140 projekten dolgozik hét országban.

A T-Systems Magyarország a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonú leányvállalataként közép- és nagyvállalati ügyfeleknek, a kormányzati szférának és intézményeknek nyújt a mindennapi működéshez elengedhetetlen, teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat.

(MTI – mti.hu, 2013.04.03)