Új központosított közbeszerzés autóra és papír-írószerre

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) két új közbeszerzési keretet nyit, az egyik 2 éves 8 milliárd forintos keret a közfeladatot ellátó intézmények elöregedett járműparkjának cseréjére, míg a másikban 3 évre 4,5 milliárd forintos keret lesz elérhető papír-írószerre

A papír-írószer keret a szociális-, közellátó-, oktatási-, valamint környezetvédelmi profilú intézetek számára lesz elérhető.

A közlemény idéz egy ÁSZ-jelentést, amely szerint a központosított gépkocsi beszerzések hiánya évi 1,1 milliárd forint többletkiadással jár a költségvetésnek.

A papír-írószer beszerzésnél a 650 kötelezett és az 1200 önkéntes csatlakozó mintegy 20 százalékos árkedvezménnyel számolhat.

A központosított közbeszerzés lényege, hogy az egyes intézmények napi működéséhez szükséges termékeket, vagy szolgáltatásokat (például mobiltelefonok, szoftverek, üzemanyagok, irodaszerek) egy központi beszerző szervezet összesíti, majd az igényeknek megfelelő keretmegállapodásokat köt a piaci szereplőkkel. Az intézmények a keretmegállapodás alapján, az abban foglalt áron juthatnak hozzá az árukhoz, szolgáltatásokhoz.

A magyar szabályozás a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságot bízza meg a központosított közbeszerzés megszervezésével.

(MTI – mti.hu, 2013.09.30.)

Hirdetés