Agrárkamarai tagok olcsóbban tankolhatnak

A Nemzeti Agárgazdasági Kamara (NAK) tagjai januártól olcsóbban tankolhatnak a Mol-kutaknál a két fél képviselői által pénteken, Lajosmizsén aláírt megállapodás értelmében.

Győrffy Balázs, a NAK országos elnöke fontos lépésnek nevezte a megállapodást, mely segítséget nyújt a kamara több mint 300 ezer tagja számára a költségek csökkentéséhez. Literenként akár 10 forint üzemanyag-vásárlási kedvezményt is kaphatnak a kamarai tagok, de a megállapodás a kenőanyagok beszerzésére és a PG gáz vásárlására is vonatkozik.
 
Az elnök emlékeztetett rá, hogy az üzemanyagok ára jelentős költségelem az agráriumban és az élelmiszeriparban. Az érvényes kamarai tagsággal rendelkezők igényelhetik a kedvezményes kártyát, melyet a Mol készít el. Győrffy Balázs Nyugat-Európában már jól bevált gyakorlatnak nevezte, hogy egy erős köztestület képviseli a gazdálkodók és vállalkozások érdekeit, és hangsúlyozta, hogy a NAK követni kívánja a németországi és franciaországi példákat. Pethő Zsolt, a Mol feldolgozás és kereskedelem ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy hosszú távú együttműködésre törekszenek a magyar gazdaság szereplőivel. Elmondta: a Mol 364 magyarországi töltőállomására vonatkozik a kedvezmény azon agrárkamarai tagok részére, akik igényelik a kártyát.    
 
Éber Anna, a Mol kereskedelmi vezetője beszámolt arról, hogy a kamarai tagoknak azért van szükség a Mol által kibocsátott kártyára, mert a kedvezmény jövedéki termékekre vonatkozik. Barczikai József, a Mol üzleti vezetője a keretmegállapodás aláírása után elmondta: néhány részlet még kidolgozásra vár, de a kedvezményeket 2014. január 1-jétől vehetik igénybe a kamarai tagok. 
 
(MTI – mti.hu, 2013.12.06.)
Hirdetés