Támogatás igényelhető technológiai berendezések beszerzésére

A forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2014 január 31-én este 18 óráig lehet támogatási kérelmet benyújtani az állattenyésztés, valamint az élelmiszer-feldolgozás technológiai fejlesztése céljából gépek és technológiai berendezések beszerzésére.

A kérelem benyújtása után annak módosítására, illetve hiánypótlásra nincs lehetőség, ezért a hivatal figyelmeztetett a vonatkozó MVH-közlemény mellékletében szereplő önellenőrzési lista használatára is, amelynek segítségével a gazdálkodók meggyőződhetnek arról, hogy az összes szükséges dokumentumot csatolták a kérelemhez.
 
A támogatási kérelmeket célterületenként és megvalósítási helyenként külön, kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani – közölte az MVH.
 
A közlemény szerint az egyes célterületek esetében leköthető források legalább 25 százalékát kisértékű gépbeszerzésekre kell fordítani.
 
Kisértékű beszerzés mindkét célterület esetén a legfeljebb 15 millió forint támogatási összeggel jóváhagyott beruházás. Az efölötti támogatási összeggel érintett beruházás nagyértékű beszerzésnek minősül, itt a jóváhagyható maximális támogatási összeg 250 millió forint – áll a közleményben.
 
A rendelet teljes szövegét a Magyar Közlöny ez évi 207. számában olvashatják az érdeklődők
 
(MTI – mti.hu, 2013.12.16.)
Hirdetés