Nyolcvan új traktort szerez be a Magyar Közút

Nyolcvan új John Deere gyártmányú traktort szerez be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az év végéig, mintegy 2,7 milliárd forint értékben.

A társaság közleménye szerint a nádudvari székhelyű KITE Zrt.-től szerzi be a traktorokat, a padka- és rézsűkasza adapterekkel együtt. A beruházás bruttó összértéke 2,7 milliárd forint, amelyre 5 éves futamidejű, zárt végű lízingszerződést köt a vállalat.

A Sárbogárdon bemutatott 4,5 literes, 4 hengeres, 125 lóerős, korszerű és környezetbarát motorral szerelt traktorok 66 mérnökségen végeznek majd munkát, az év minden szakaszában – ismerteti a közlemény, hozzátéve: az adapterek gémszerkezettel ellátottak, így a padkakasza akár 3 méterre is, míg a részű kasza akár 6 méterre is kinyújtható a hordozó jármű középvonalától, így tudja biztosítani a kezelendő útszakaszok mentén a hatékonyabb és gazdaságos gépesített munkavégzést.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2012-ben indította el azt a fejlesztési programját, amelynek célja gép- és eszközparkjának megújítása. Az újabb beruházással – a tavalyi 24 nagy teljesítményű traktor beszerzésével együtt – a vállalat traktorállományának közel fele megújul.

(MTI – mti.hu, 2014.06.16.)