A RAFI Hungaria új elektronikai gyártócsarnokot épített Mezőtúron

Mintegy 800 millió forintos beruházással új elektronikai gyártócsarnokot épített Mezőtúron a RAFI Hungária Kft., mellyel a korszerűsítés mellett 40 új munkahelyet teremtettek.

Az MTI-nek tett közlemény szerint a 800 millió forint összköltségvetésű projekt mintegy 240 millió forint uniós támogatást élvezett. A beruházás keretében bővítették a vállalkozás mezőtúri gyártócsarnokát, gépeket szereztek be, valamint környezetközpontú irányítási rendszert vezettek be.

Az új gyártócsarnok megfelel a korszerű elektronikai eszközök gyártási feltételeinek, biztosítja a magas színvonalú gyártókapacitáshoz szükséges klímát és páratartalmat, a megfelelő technológiai tartalék beépítésével pedig növekszik a gyártásbiztonság. A fejlesztéssel további gyártósorok telepítésére is lehetőség van a cégnél.

Az új gyártócsarnokban készülő elektronikai eszközöket az autóiparban, a telekommunikációs, mérő- és ellenőrző rendszerek, a műszaki és kereskedelmi termékek, az egészségügyben használatos elektronikai felszerelések piacán, valamint közlekedési és szállítási rendszerek elektronikai rendszereinél használják fel. Az új termékek megfelelnek legújabb és legmagasabb műszaki, szakmai követelményeknek – hangsúlyozták a közleményben.

A RAFI Hungaria Kft. az 1990-es évek eleje óta van jelen a  piacon, elektromechanikai, elektronikai és autóipari termékcsoportokhoz tartozó termékek gyártásával foglalkozik. A német anyavállalat RAFI GmbH & Co. KG. által gyártott összes autóipari termék a RAFI Hungaria Kft. közreműködésével készül.

A kft. éves bruttó árbevétele 1,3-1,5 milliárd forint, átlagos munkavállalói létszáma 390 volt az előző évben.

(MTI – mti.hu, 2014.08.26.)