Festékgyártó üzemcsarnok épült Szolnokon

A gyár elsődlegesen vízlepergető, formaleválasztó folyadékok és emulziók előállításával foglalkozik.

Több mint egymilliárd forintból, összesen 690 milliós uniós pályázati támogatással elkészült az Unisil Hungary Szilikongyártó Kft. szolnoki üzemcsarnoka.

Az üzemcsarnokban többkomponensű, műgyanta alapú padlóbevonatok, diszperzit festékek és kaucsuk tetőfedő anyagok gyártása kezdődik. A későbbiek során különféle szigetelő, hőálló és korróziógátló lakkok és festékek gyártását is tervezik a hatósági engedélyek beszerzését követően.

Az UNISIL Hungary Szilikongyártó Kft. 2013. augusztus 31-én alakult meg a haditechnikai termékek javításával és forgalmazásával foglalkozó Specimpex Kft. jogutódaként. Az Új Széchenyi Terv keretein belül 2011-ben a Specimpex Kft. létrehozott egy új üzemet a szolnoki Panel utcai telephelyen, az ott alapított gyár vette fel az UNISIL Hungary Kft. nevet, amely szilikon termékek és építőipari adalékszerek előállítását tekinti fő profiljának.

Emellett  kőzet- és üveggyapot hőszigetelő anyagok gyártásához alkalmazható porzáscsökkentő és víztaszító adalékszereket is gyárt. Termékeit az abroncs- és gumitechnikai, az építőanyag- és építőipar, illetve a lakosság használja.

(MTI – mti.hu, 2015.05.29.)