Festékgyártó üzemcsarnok épült Szolnokon

A gyár elsődlegesen vízlepergető, formaleválasztó folyadékok és emulziók előállításával foglalkozik.

Több mint egymilliárd forintból, összesen 690 milliós uniós pályázati támogatással elkészült az Unisil Hungary Szilikongyártó Kft. szolnoki üzemcsarnoka.

H I R D E T É S

Az üzemcsarnokban többkomponensű, műgyanta alapú padlóbevonatok, diszperzit festékek és kaucsuk tetőfedő anyagok gyártása kezdődik. A későbbiek során különféle szigetelő, hőálló és korróziógátló lakkok és festékek gyártását is tervezik a hatósági engedélyek beszerzését követően.

Az UNISIL Hungary Szilikongyártó Kft. 2013. augusztus 31-én alakult meg a haditechnikai termékek javításával és forgalmazásával foglalkozó Specimpex Kft. jogutódaként. Az Új Széchenyi Terv keretein belül 2011-ben a Specimpex Kft. létrehozott egy új üzemet a szolnoki Panel utcai telephelyen, az ott alapított gyár vette fel az UNISIL Hungary Kft. nevet, amely szilikon termékek és építőipari adalékszerek előállítását tekinti fő profiljának.

Emellett  kőzet- és üveggyapot hőszigetelő anyagok gyártásához alkalmazható porzáscsökkentő és víztaszító adalékszereket is gyárt. Termékeit az abroncs- és gumitechnikai, az építőanyag- és építőipar, illetve a lakosság használja.

(MTI – mti.hu, 2015.05.29.)

Hirdetés