10 ok, amiért érdemes másoddiplomát szereznie

Miért érdemes másoddiplomát szerezni logisztikai és beszerzési területen? Most választ adunk erre a kérdésre.

Tegyük félre egy pillanatra a hivatalos oktatási tájékoztatókat, és nézzük meg, mit gondolnak a másoddiplomás képzésekről az MLBKT és a Budapesti Corvinus Egyetem egykori és jelenlegi hallgatói.

1. Magasabb fizetés – ha nem is azonnal

Több oklevél, magasabb bér. Lehet, hogy nem fogják holnaptól felemelni a béredet, de ha új munkát keresel, akkor – ha diplomáid mellett néhány év szakmai tapasztalatot is fel tudsz mutatni – akár 15-20 százalékkal magasabb bért alkudhatsz ki. Érdemes tehát egy gyors számítást végezni: >> mennyi idő alatt térül meg a tandíj összege?

2. A céged is fizetheti

Tartozik egy szívességgel a főnököd a túlmunkáid miatt? Itt a pillanat, hogy viszonozza azzal, hogy beiskoláz téged. Gondoltad volna, hogy a logisztikai és beszerzési másoddiplomák több mint 90 százalékát nem a hallgatók, hanem a munkaadóik finanszírozzák? Bátran kérj tanácsot ezzel kapcsolatban a képzés szervezőitől.

3. Kitáruló karrier-lehetőségek

Másoddiplomával a kezedben nagyobb eséllyel pályázhatsz magasabb pozíciókra. Egy jó nevű egyetem oklevelével a nemzetközi karrierre is szép kilátásaid lehetnek.

4. Kapcsolati hálót lehet építeni

Egy posztgraduális képzés, valljuk be, mindig is elitképzés marad. Az évfolyamtársaid – hozzád hasonlóan – tudásra szomjas, szorgalmas és jövőbe tekintő emberek lesznek, akikkel a barátságból szakmailag és üzletileg is profitálhattok később.

5. Motiváció a kiégés határán állóknak

Ha már úgy érzed, kezdesz belefásulni a munkába, ha már nem motivál semmi, akkor egészen biztosan itt az ideje új kihívásokat keresni. Továbbtanulni még mindig kevésbé kockázatos, mint felmondani és más lehetőségre várni. Hidd el, nem késő újrakezdeni!

6. Tapasztalt rókáktól, gyakorló vállalati szakemberektől lehet tanulni

Nem szabad elfelejteni, hogy a másoddiplomás képzés nem doktori képzés! Itt nem tudományos kutatásokban fogsz elmélyülni, hanem az elméleti összegzés mellett gyakorlatias szemléletű tudást is kapsz igazi szakmai nagyágyúktól.

7. Már egy év alatt is szerezhető másoddiploma

Igen, valóban. Már két félév alatt is teljesíthető néhány képzés, hiszen nincs szükség alapozó kurzusokra. Rögtön a lényegre térhetünk.

8. Specializálódhatsz a szakterületeden belül

Egy-egy egzotikus szakon olyan speciális tudásra tehetsz szert, amivel nem sokan szaladgálnak az országban. Itthon szerzett beszerzési másoddiplomája például mindössze 20 embernek lehet az országban szeptemberig.

9. Példát mutatsz a beosztottjaidnak

A jó példa márpedig ragadós. Ha beosztottjaid azt látják, hogy nem restellsz újra iskolapadba ülni, ők is érzik majd, hogy hasznos, ha fejlesztik magukat. Motiváló lehet számukra az is, ha megosztasz velük egy-két új gondolatot, amit az órákon hallottál.

10. Tanulni jó!

Hidd el, teljesen más lesz visszaülni az iskolapadba érett fejjel. Te már a vállalati munkád során tapasztalatot szereztél sok mindenről, amiről egy posztgraduális képzésen még többet megtudhatsz. A képzés hozzásegít téged ahhoz, hogy pontosabban megértsd a munkád egyes folyamatainak hátterét. Élvezni fogod!

Persze nem csak előnyei vannak a posztgradnak. A péntek délutánjaidnak és a szombatjaidnak lőttek pár hónapig, újra készülhetsz a vizsgákra – és mindezt munka és/vagy család mellett. Amikor belevágsz egy másoddiplomás képzésbe, mindenképpen beszéld meg a családoddal és a főnököddel. Az ő támogatásukra nagy szükséged lesz! Jó hír viszont, hogy az MLBKT és a Budapesti Corvinus Egyetem logisztikai és beszerzési szakos posztgraduális képzésein – a hallgatók kérésére – nincs klasszikus vizsgaidőszak, év közben folyamatosan kell teljesíteni a vizsgákat.

Bővebb információ: >> http://masoddiploma.logisztika.hu/beszerzesi-menedzsment/