Új üzemcsarnokot épít Mosonmagyaróváron a Kühne Zrt.

5600 négyzetméterrel bővíti csarnokát a Kühne Zrt. és a félmilliárd forintos beruházást saját erőből valósítja meg.

Süle Csaba vezérigazgató az MTI-nek elmondta: a már meglévő, több mint 10 ezer négyzetméter alapterületű csarnokot bővítik további 5600 négyzetméterrel. A vasbeton váz már áll, a tetőszerkezet készül, és a tervek szerint 2016 első félében fejezik be a munkálatokat. Az új csarnokban elsősorban az összeállított autóbuszok vázmunkáit végzik majd. Hozzátette: ezzel a mosonmagyaróvári lesz Magyarország legnagyobb autóbuszgyára.

Süle Csaba közölte, a fejlesztéssel a helyközi személyszállítás piacának 2017-ben tervezett liberalizációjára készül fel a Credo buszokat 1999 óta gyártó magyar cégcsoport, a Kravtex-Kühne. Arra számítanak, hogy a kialakuló versenyhelyzetben meghatározó tényező lesz a szolgáltatók buszparkjának az életkora, várható tehát a fiatalítás, az új buszok beszerzése. A cég évente legalább 100-120 jármű értékesítését szeretné elérni.

A mosonmagyaróvári Kühne Zrt.-nek közel 300 alkalmazottja van, ami lényegesen nem változott az elmúlt években. Az új csarnok megépítésével akkor várható jelentősebb dolgozói létszámbővítés, ha a termelési feladatok növekedése ezt majd indokolja – fogalmazott Süle Csaba.

A Kühne Magyarország legöregebb gépgyára, amely megtartotta eredeti profilját, a vállalat jövőre lesz 160 éves.

(MTI – mti.hu, 2015.10.14.)