25 éves a Hödlmayr Hungária Logistics

A szolgáltatások folyamatos megújítása biztosítja a jövőbeli sikereket.

Átszámítva összesen közel 18 milliárd forintot fektettek be Magyarországon, forgalmuk elérte a 172 milliárdot, és 3,1 millió járművet továbbítottak. A gépjárműiparra specializálódott osztrák szállítócég legrégebbi és egyben legnagyobb nemzetközi leányvállalata nemcsak eredményes múltra tekinthet vissza, hanem innovatív üzleti koncepciójának köszönhetően jövőbeli kilátásai is kiválóak.

Az osztrák vállalat 1990-ben az elsők között határozott magyarországi befektetéséről. „Megláttuk a lehetőséget abban, hogy idejében megtegyük az első lépéseket az újonnan megnyíló, délkelet-európai piacokon. Döntésünkről hamar kiderült, hogy fejlődésünk szempontjából helyesnek bizonyult” – húzta alá Johannes Hödlmayr, a vállalatcsoport vezérigazgatója. Időközben a vállalat már 325 dolgozót foglalkoztat Magyarországon, s 2014-ben 135 speciális szállítójárműből álló flottájával 252 ezer gépjárművet továbbított.

A Hödlmayr Hungária szolgáltatási köre messze túlmutat a gépjárművek közúti, vasúti vagy hajóval történő fuvarozásán. A vállalat több neves autógyár új járműveinek átadójaként a gyártási folyamat végén történő minőségellenőrzésért is felel. „Egyedül 2014-ben 145 ezer új gépjármű minőségellenőrzését végezték el dolgozóink közvetlenül az autógyárakban“ – hangsúlyozza Iván György, a Hödlmayer Hungária ügyvezető igazgatója.  A vállalat a karosszéria javítását, a gépjárművek fényezését vagy a gépjárművek átépítését is elvégzi ügyfelei számára. „2009-ben az eddigi legnagyobb próbatételünk volt, amikor egyik megbízónk számára kétezer jégesőkárt szenvedett autót kellett három hónap alatt rendbe hoznunk” – emlékszik vissza Iván György.

Az egész cégcsoport számára kiemelt cél, hogy folyamatosan megfeleljenek ügyfeleik igényeinek, ami szolgáltatásaik állandó megújítását hozza magával. „Egyszerű gépjármű-logisztikai cégből egyre inkább autóipari és mobilitási szakértőkké válunk. Ezt következetesen minden nemzetközi telephelyünkön meg kell valósítani, és magyarországi leányvállalatunk nagyon jó úton halad ebbe az irányba” – teszi hozzá bizakodva Johannes Hödlmayr vezérigazgató.

Az elmúlt üzleti évben a Hödlmayr Hungária 40 millió eurós árbevételt (kb. 12,5 milliárd forint) ért el, ami a csoport teljes forgalmának mintegy 18 százaléka. „Továbbra is évi tíz százalék körüli forgalomnövekedést szeretnénk elérni. Ehhez természetesen elengedhetetlen a meglévő ügyfélkör megtartása és kibővítése. Úgy gondolom, teljes körű szolgáltatásainkkal ez reális cél” – nyilatkozik optimistán Iván György. Különösen a közeli autógyárakban, így többek között a győri székhelyű Audi, a pozsonyi VW és a zsolnai Jaguár és Land Rover üzemekben lát óriási potenciált a Hödlmayr Hungária ügyvezető igazgatója.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

P. Nagy Ildikó
Live PR
e-mail: pnagy[kukac]livepr.hu
mobil: +36 20 223 0421