Smart beszerzésre fókuszál az MLBKT kongresszus beszerzési szekciója

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) november 15. és 17. között immár 25. alkalommal rendezi meg az év legnagyobb logisztikai eseményét, az MLBKT kongresszusát, Siófokon a Hotel Azúrban. A jubileumi esemény középpontjában a smart logisztika áll, vagyis olyan megoldások ismertetése, amelyek ebben a technológiailag folyamatosan változó világban hozzásegítik az egyént és a vállalatokat a sikeres működéshez.

A MLBKT azoknak az ellátási lánc menedzsmenttel foglalkozó szakembereknek a közössége, akik hatékony, fenntartható és etikus ellátási láncokat hoznak létre és működtetnek. A szervezet az általa képviselt szakterületeken kompetenciaközpontként működik. Ennek köszönhetően évről évre kiemelkedő színvonalon rendezi meg az iparág legjelentősebb eseményét.

„Az idei Kongresszus nagyon különleges a számunkra, hiszen jubilálunk. Büszkék vagyunk arra, hogy immár 25 éve szervezzük a szakma legnagyobb konferenciáját, amelyen az elmúlt években közel 500 résztvevőt számlálhattunk. Minden évben igyekszünk úgy kialakítani a programot, hogy az egyes szakterületek legfontosabb kérdéseit járjuk körül. Idén éppen ezért esett a választásunk a smart logisztikára, hiszen az Ipar 4.0 megoldásai választ adhatnak az iparágat érintő jelenkori kihívásokra” – mondta Kőhegyi Anita, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság ügyvezető igazgatója.

Az idei kongresszus második napján két délelőtti szekció is foglalkozik a beszerzés területével – a résztvevők a Húzóiparágak smart megoldásai a beszerzésben szekció keretében a gyógyszer- és autóipar, valamint a szolgáltatói szektor tapasztalatait és legfrissebb fejlesztéseit ismerhetik meg, majd pedig a szakmát érintő új kihívásokról hallgathatnak meg több előadást  a Szemléletmódok, irányok a beszerzés 4.0 felé szekció keretében. Délután Beszállítók taktikázása az aukciókon és a tender részvételen címmel beszerzési workshopra is sor kerül, melynek  moderátora Gulyás János, a Südy Consulting tanácsadási üzletágának vezetője.

Az előadások és panelbeszélgetések leginkább az ellátási folyamatokban alkalmazott különböző smart technológiák bemutatását célozzák. Ugyanakkor erős hangsúlyt kapnak a programban a gyógyszeripart érintő aktualitások is, mint például a gyógyszer-nagykereskedelem kihívásai vagy a különféle innovatív intermodális megoldások.

Ezen kívül több előadás is feszegetni fogja a lean folyamatfejlesztés új irányvonalait, a munkaerő toborzás és megtartás kihívásait, a zöld logisztika izgalmas praktikáit valamint a gazdaság más-más területein működő vállalkozások kereslet tervezéséhez való viszonyulásait és módszereit. Olyan megoldások kerülnek terítékre, amelyek hozzásegítik a cégek, vállalatok vezetőit a sikeres működéshez ebben a technológiailag folyamatosan változó világban.

Újdonságként a résztvevőknek esélye nyílik megmérettetni magukat egy üzleti szimulációs játék keretében. Lényegében a játékosoknak három napon keresztül egy virtuális cég vezetőiként valós versenyhelyzetet szimuláló piacon kell helytállnia, ahol az egyes döntések üzleti következményei követhetőek nyomon.

A szervezet elnöksége hagyományosan az éves kongresszuson adja át az Év Beszerzési Menedzsere díjat is. Ezzel a szakmai díjjal hívja fel a figyelmet a legjobb hazai gyakorlatokra.

A Beszerzés.hu az idei MLBKT kongresszus médiapartnere.

A konferencia előzetes programtervét ide kattintva érhetik el.