Egy székkel a boldogabb és eredményesebb munkavállalókért

A kiégés komoly probléma – főleg, ha az a legjobb munkatársakat (is) érinti. Elkerüléséhez azonban elég, ha megfelelő munkakörnyezetet teremtünk, és ennek kulcsa az olyan apróságokban rejlik, mint például egy jól megválasztott irodai szék. Partnerünk írása ezt mutatja be. (Szponzorált tartalom)

Hogyan segítsd egy okos döntéssel, egy trendi megoldással az ideális munkakörnyezet kialakítását? Hogyan tedd cégedet egy olyan hellyé, ahova örömmel járnak be, és a maximumot hozzák ki magukból a kollégák? Lássuk csak!

Kiégés

Sajnos a legtöbben ismerjük azt a jelenséget, amikor egyik-másik kolléga minden nap fásultan és motiválatlanul érkezik a munkahelyre, a teljesítménye és a hatékonysága romlik, a betegszabadságok egyre gyakoribbak nála, a humor és jókedv pedig már jó ideje elkerüli.

Egy hozzáértő vezető ilyenkor már tudja: baj van és nem is kicsi. Ezek bizony a kiégés jelei. A kérdés így csak az, hogy mi is kellene ez ellen tenni.

A leggyakrabban alkalmazott eszköz ilyenkor a fizetésemelés, amely azonban legtöbbször csak ideig-óráig oldja meg a helyzetet – mondhatni tüneti kezelés. Pár hónap múlva a magasabb bér ellenére ugyanott tartanak: fásult, kiégett, kedvtelen kollégák járnak be az irodába.

A kiégés a túl sok feladat, és a „rossz” stresszhatások miatt létrejövő fizikai, érzelmi és mentális kimerülés. Kialakulásáért nem elsősorban az alulfizetettség okolható (bár nyilván ez is komoly tényező), hanem a folyamatosan fennálló stressz, megterhelés, a kevés motiváció, és a munkahelyi elégedetlenség is.

Az apró részleteken múlik

Egy cég meg tud lenni márkás nyomtató és gigantikus méretű díszakvárium nélkül. Azonban hosszú távon nem lehet meg motivált, a cég felé elkötelezett emberek nélkül. Annyira nyilvánvaló ez a tény, mégis… Erről sokan megfeledkeznek.

A legtöbben megpróbálják szinten tartani, vagy évről-évre növelni a bevételeiket. Ha valami nehézség adódik, akkor erre a leggyakoribb reakció az, hogy csökkentik az “extra” kiadásokat és juttatásokat. Elmaradnak a céges csapatépítők, a közös vacsorák. Megszűnik a kondibérlet, nem jön többé az irodai masszőr… A munka pedig ettől valahogy egyre nyomorúságosabb lesz. Mert a kollégák mindehhez már hozzászoktak.

A legtöbben azt hiszik, hogy a Google vagyonokat költ az alkalmazottak különleges dolgaira. Arra, hogy egy igazán jó munkahellyé tegyék számukra a céget, ahova reggelente szinte rohannak be a kollégák, hogy végre dolgozhassanak… (Ping-pong asztal, relax szoba, és hasonlók esete….)

Pedig ez nem így van. Laszlo Bock, a Google Titok c. könyv szerzője szerint a dolgozói elégedettséget fokozó programok legtöbbje nem, vagy alig kerül pénzbe a Google számára. Ennek ellenére a Google 30-nál is többször nyerte el a „legjobb munkahely” címet a Great Place to Work Institute jelölése alapján.

Legtöbbször olyan apróságok járulnak hozzá a dicséret és a fizetésemelés mellett a jó közérzethez, mint egy trendi, kényelmes irodai eszközök, mondjuk egy igazán jó irodai szék.

Az irodai szék mint probléma

Talán nem is gondolnád elsőre, hogy ez lehet az egyik kulcsa a hatékony munkavégzésnek, az egészséges munkakörnyezetnek és a benti jó hangulatnak.

Legtöbben csak egy berendezési tárgynak tekintik, amelynek azon túl, hogy le tudjanak ülni valahova a kollégák, másodlagos szempontja lehet, hogy lehetőleg még jól is nézzen ki. A cégvezetők, vagy a beszerzésért felelős kollégák ilyenkor esnek abba a hibába, hogy a külcsín, a design a kényelem, egészségesség és biztonság kárára megy.

Te beleestél már ebbe a hibába? Nálatok milyenek a székek? Jó érzés bennük 6-8 órát, akár egyhuzamban is ülni? Átültél valaha is a kollégáid székébe – csak úgy próbaképp?

Te vajon milyen székeket vásároltál anno, amikor berendezted az irodát?

  •  A legolcsóbbat, amelyek a célnak épp megfelelt és ár-érték arányban korrektnek tűnt?
  • A legdizájnosabbat, amely jól mutat?
  • Amelyikben a kiválasztáskor kényelmes volt ülni? (kb. 30 másodpercig, amíg kipróbál-tad?)
  • Vagy amely masszívnak, strapabírónak tűnt?

De vajon a gerincük épségére, védelmére gondoltál-e akkor, amikor a széket megvásároltad a dolgozóidnak? A legtöbb cégvezetőnek, döntéshozónak ez a szempont eszébe sem jut.

Most állj meg egy pillanatra és emlékezz vissza arra, hogyan állnak fel nap végén, vagy akár ebédidő magasságában a kollégák? Kaptad már őket azon, hogy a derekukhoz, a hátukhoz nyúlnak, és a fájdalmas jaj-kiáltással nyújtóztatják ki magukat?

Ha igen, akkor sajnos Nálad is fennáll a veszélye annak, hogy előbb- utóbb “gerincproblémák miatt” szaporodni kezdenek a benyújtott táppénzes papírok az asztalodon…

Az irodai szék mint megoldás

A munkahelyi környezet jóval fontosabb a kollégák számára, mint ahogy gondolnád, hiszen jóval több időt töltenek – gyakorta megfeszített munkatempóban – a munkahelyükön, mint hétköznap a saját családjukkal.

Napi 6-8-10 órát ülnek. Ha feltennéd a körkérdést odabent, hogy kinek fáj gyakorta a háta, dereka, lehet meglepődnél a végeredményen.

A hátfájdalom ma már népbetegség. Azonban, a hát-és derékfájás minden, csak nem normális. Gyakorta gerincproblémák miatt mennek el betegszabira az emberek. Egyes cégek ezt felismerve ma már irodai masszőrt fizetnek, aki hetente egyszer-kétszer karban tartja, tehermentesíti a gerincizmokat, ezzel enyhítve az ülőmunka negatívumait. (talán érzed Te is, hogy ez ugyan jól hangzik, de kevés a baj megelőzéséhez vagy megszüntetéséhez….)

Sokan egy olyan eszközökhöz nyúlnak, mint a gimnasztikai labda. Amin egyenesen lehet ülni. Cirka 20 percig – mert ezen meg nem kényelmes huzamos ideig dolgozni.

Mindkét fenti megoldás jónak tűnik mégsem az. A masszőrt nem lehet minden nap a kollégák mögé állítani, a labda pedig menőnek tűnik, de hosszú távon nem helyettesítheti a biztonságos, kényelmes széket.

Azonban van ennél úttörőbb és tartósabb hatást biztosító munkaeszköz is. Ami megtanítja a munkatársakat egészségesen és egyenesen ülni. Ami olyan mintha az irodai masszőrt, a gimnasztikai labdát és a széket kereszteznénk. Ez pedig nem más, mint a SpinaliS szék.

A SpinaliS irodai szék

A SpinaliS szék legnagyobb előnye, hogy egyenesen és biztonságban tart-ja a gerincet. Nem engedi a kollégákat görnyedten dolgozni, „kényszeríti őket, hogy egyenesen ülje-nek”. Ezzel erősítve és védve a gerincet.

Ez a szék a legjobb irodai barátjuk lesz. A saját masszőrjük. Egy kényelmi szolgáltatás Tőled Nekik. Ráadásul egyedülálló próbalehetőséggel az Irodabutiktól. Egy hétre megkapod tőlünk, így zsákbamacska helyett kollégáid valós visszajelzései és tesztelése után veheted meg.

Prémium kategóriás eszközként hatásosan és észrevétlenül oldja meg helyetted a kollégák teljesítményének és munkakedvének fokozását. Csak azt veszed észre, hogy ülnek a helyükön, becsülettel dolgoznak, és nem panaszkodnak többé a hát- és derékfájás miatt….

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a SpinaliS szék igazán trendi, vagány irodát kölcsönöz külcsínben is. Így már az állásinterjúra érkező munkatársakat is leveheted a lábáról. Milyen különleges székeken ülnek itt a kollégák… Az üzenet ebből számukra: Nálatok valóban extravagáns, egészségmegőrző környezetben lehet részük.

Tetszik? Ha igen, hívj minket és kérj egy próbaszéket! Egy egész hétig tesztelheted, és csak ez után kell eldöntened, hogy a szék mehet vagy maradhat. Próbáld ki, vagy akár próbáltasd ki a kollégákkal is.

Meglátod, ez lesz az irodai berendezések terén az egyik legjobb döntésed! Várjuk hívásodat a díjmentes és kötelezettségtől mentes próbaszék megrendelésére itt: 36-1-272-0480

Irodabutik

HirdetésBeszerzői Bár 4.0 Budapest, 2022.10.13.