Mi köze lehet a beszerzőnek az egészséghez?

Magyarországon egyre több egészségtudatos cég nyújt irodai dolgozóinak heti egy-két alkalommal munkahelyi mobil masszázst, amelynek nem csupán hangulatjavító, hanem egészségmegőrző hatása is van.

Már itthon is számos olyan, munkahelyi egészségfejlesztéssel, – azon belül is elsősorban úgynevezett mobil vagy székmasszázzsal – foglalkozó cég van, amelynek masszőreit szinte már kollégaként kezelik a munkatársak. Habár, az is igaz, hogy Magyarországon még jobbára csak olyan helyeken hódít a mobil masszázs, ahol magasan képzett szakembereket alkalmaznak, valamint ott, ahol elvárják, hogy a dolgozó akár este 7-kor is friss fejjel tudjon gondolkodni.

Az irodai mobil masszázsnak számos előnye van: csökkenti a stresszt és jó közérzetet biztosít, javítja a vérellátást, lazítja az izmokat, ezzel növeli a munkabírást, a koncentrálóképességet, enyhíti a krónikus hát- és derékfájást, a migrénes panaszokat, hasznos lehet idegesség, ingerültség, depresszió, lelki kimerültség ellen, sőt az alvászavarok megszüntetésében is segíthet.

Ám van egy komoly hátránya is: a hatása gyakran csak átmeneti, rövid ideig tart. Amint a masszőr elhagyja az irodát, néhány óra elteltével a munkavállalók hajlamosak visszatérni a mókuskerékbe, visszagörnyedni a helytelen testtartásba, s a nap végén mégiscsak fájó háttal, sajgó derékkal indulni hazafelé.

Ön azonban beszerzőként igenis sokat tehet azért, hogy a kollégák fittebbek, egészségesebbek és termelékenyebbek maradjanak!

Ennek egyik lehetősége, ha olyan irodai szék beszerzése mellett dönt, – főleg azon munkatársak számára, akik napi 6-10 órát ülnek az asztaluk mellett, illetve akiknél kiemelten fontos a mentális frissesség is – amely bizonyítottan védi a gerincet és biztosítja tulajdonosának az aktív ülés lehetőségét.

Erre a célra a legjobb választás az úgynevezett SpinaliS szék

A Fellowes Brands nemzetközi adatai szerint Európában az irodai dolgozók átlagosan napi 7 órát ülnek számítógép előtt az irodákban. Ennek következményeképp minden harmadik munkavállaló olyan betegségben szenved, ami összefüggésbe hozható a hosszan tartó ülő munkával. Sőt! 32%-uknál előfordult már, hogy emiatt több mint két hétre kiesett a munkából.

Ha jobban megnézzük, akkor egy átlagos napunk is úgy néz ki, hogy általában 6-8 órát alszunk, kb. 7-8 órát dolgozunk a munkahelyen, otthon kb. 2-3 órát olvasunk vagy tévét nézünk. Tesszük mindezt ülve vagy fekve. Ezen felül legalább további 1-2 órát ülünk étkezés közben, valamint a közlekedési eszközökön, ahol, ha tehetjük, inkább lehuppanunk állás helyett. És akkor az autózásról még nem is beszéltünk…

Miért teszi tönkre a gerincet az ülés?

Ezzel szemben nagyjából mindössze 2-3 órát töltünk állással vagy valamilyen mozgással.

S hogy mi az oka a gerincbetegségeknek, az ezzel összefüggő táppénznek, és az emiatt csökkenő munkahelyi eredményességnek?

Az emberi gerinc felépítése megváltozik a tartós egy helyben ülés következtében. Elveszti anatómiai görbületeit, statikailag megbomlik az egyensúly.

Hogyan teszi tönkre a gerincet az ülés? 

Ezért is fontos nagyon, hogy a rossz testhelyzet miatt kialakuló, tartósan feszült izmok rendszeresen át legyenek mozgatva. Ebben segít az irodai masszázs és a SpinaliS szék is.

Ha az Ön cégénél már működik irodai masszázs szolgáltatás, akkor ennek kiváló kiegészítője lehet a SpinaliS, amely a masszőr munkájának áldásos hatását képes meghosszabbítani, fenntartani.

De akár a mobil masszázs egyik kiváló alternatívája is lehet, hiszen folyamatosan használója rendelkezésére áll, és biztosítja az egészséges, kellemes ülőmunka-végzéshez szükséges feltételeket.

Próbálja ki Ön is döntés előtt SpinaliS székünket, és tapasztalja meg saját testén a hétköznapi és az egészséges ülés közti különbséget!

Kérjen minden kötelezettségtől mentesen, akár 2 hétre ingyenes próbaszéket ide kattintva: próbaszékhez

 

Szeretettel várom érdeklődését vagy a témával kapcsolatos kérdéseit! A cikkben szereplő videókat és az abban szereplő gerincvédő gyakorlatokat bátran ossza meg kollégáival! Hálásak lesznek Önnek segítségéért!

 

Nietschné Gadányi Mária

az egészséges irodák szakértője 30 éve

tel: (+36) 30/950-9520
e-mail: info@nietsch.hu

(Szponzorált tartalom)