Beszerzési dilemma: térdepeljünk avagy sem?

Az elmúlt évek egyik nagy slágere a térdeplőszék volt, amely még a mai napig megjelenik a mi vásárlónk igénylistáján is. Gyakran merül fel a kérdés felénk, hogy érdemes-e, célszerű-e a kollégáknak térdeplőszékeket beszerezni.

A rövid válaszunk: igen ÉS nem is.

Ma ennek a két válasznak a hátterét szeretnénk kifejteni bővebben, hogy ezzel is segítsük a térdeplőszékek beszerzését illető döntéseit.

Igen azért, mert ma az ülőmunka, a folyamatos, egy helyben végzett, görnyedt tartással járó munkavégzés az egyik legnagyobb egészségügyi kockázat az irodai dolgozók körében. A hagyományos széken történő ülés bizonyos izmokat egyoldalúan terhel, másokat viszont egyáltalán nem. Ráadásul a rossz ülés “kényelme” hamar beidegződik, a görnyedt tartás pedig tönkreteszi a gerincet. Ennek ellensúlyozására a térdeplőszék egy egészen jó alternatíva. Hiszen például egy ilyen alkalmatosságon ülve az ember rá van kényszerítve, hogy egyenesen tartsa a gerincét, figyelnie kell a teste egyensúlyára is. Ez pedig számos olyan izmot mozgat meg, amelyet egy hagyományos, fix ülőlapos szék nem.

Amikor felmerül a “beszerezzem-e vagy sem?” dilemma a hozzánk forduló beszerzőknél, azt szoktuk számukra javasolni, hogy akkor döntsenek a térdeplőszék mellett, ha nagyon szűkös az egészséges ülőalkalmatosságokra felhasználható keret. A térdeplőszék ugyanis egy nagyon jó alternatívája a hagyományos széknek, hiszen egy hagyományos széknél jobban mozgatja meg a testet, illetve jobb tartásra ösztönzi.

Azonban…

Térdeplőszéken “ülni”, térdepelni napi 6-8-10 órát nem csak hogy lehetetlen, hanem egyenesen ellenjavallott is! A térdeplőszék hosszú, huzamos ideig tartó, folytonos használat mellett komoly igénybevételnek teszi ki a térdízületet, előidézve ezzel egy esetleges porckopás esélyét.

Tehát a hagyományos szék mellé, kiegészítőként jó szívvel javasoljuk a térdeplőt, azonban huzamos, tartós használatra kifejezetten ellenezzük!

Azon cégeknek tehát egy kiváló megoldás lehet a térdeplő, akik pl. költség okok miatt csak kis lépésenként szeretnének / tudnak haladni az egészségtudatos iroda kialakítása felé.

Számukra kiegészítő székként igenis van helye az irodában.

Hosszú távon azonban mindenképp az Emagra vagy a SpinaliS székcsalád felé való elmozdulást javasoljuk.

 

Ezekről a székekről itt olvashat bővebben:

 

Tudta, hogy tőlünk kérhet próbaszéket is, mielőtt dönt?

Részletek a minden kötelezettségtől mentes próbaszékről itt ›› https://www.irodabutik.hu/probaszek

 

Egészséges kollégákat kíván Önnek a NIETSCH Kft. csapata nevében:

Nietschné Gadányi Mária

az egészséges irodák szakértője 30 éve

tel: (+36) 30/950-9520
e-mail: info@nietsch.hu

(Szponzorált tartalom)

 

Hirdetés